Toshiba Portégé X30 – En notebook som pallar trycket

Tramp- och klämsäker notebook för arbetet

1

Toshiba Portégé X30 är en tålig notebook för dig på språng men som ändå inte vill kompromissa på design. Vi ställer oss på Portégé X30.

Inne hos datortillverkaren Toshiba på IFA-mässan så fångas vårt öga av tillverkarens nya arbetslaptop Portégé X30. Det som gör Portégé X30 lite speciell är inte maxad prestanda utan det faktum att den klarar höga tryck. Den ska alltså vara skyddad från olyckor som klämskador och olyckstramp i stängt läge.

Vi kände givetvis att detta är något som vi bara måste testa och skickar snällt fram nätta chefredaktör Anton Karmehed för att inte utsätta Portégé X30 allt för hårt i ett första test. Ett tramptest på virka 75 kilo är inga problem för Portégé X30 som verkar helt oberörd av vårt förnedrande test.

Portégé X30 är bestyckad med en 7500U i7-processor från Intel som också arbetar tillsammans med IntelHD 620 integrerad grafikkrets. Som tillsammans med en full-HD upplöst pekskärm, 16 gigabyte arbetsminne och 512 gibabytes SSD-lagring väger in på ganska precis 1 kilogram. Vilket gör den till ett attraktivt val för dig som söker bra prestanda i ett nätt format som även tål höga tryck.

Vi hoppas att få klämma och känna mer ingående på Portégé X30 i Svenska Laptop-guiden inom kort för att kunna ge er en bättre helhetsbild om hur bra Portégé X30 faktiskt presterar i det dagliga arbetet.

Toshiba Portégé X30 finns tillgänglig på den svenska marknaden just nu till ett pris mellan 16- till 18 000 kronor.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Föredrar något som tål väta, stötar och vibrationer.