Small preview image

Transcend är ännu en minnestillverkare som nu hoppat på SSD-tåget och det med en egen 32GB enhet. Transcend har som de flesta andra Solid State Drive tillverkare siktat in sig på 2.5″ formatet för att täcka den mobila marknaden men man har valt att använda sig av det äldre PATA gränssnittet. Man har tillkännagivigt tre olika modeller av sin SSD-enhet och det är endast priserna och lagringskapaciteten som skiljer dem åt. Flaggskeppet väger alltså in på 32GB, vilket är verkar vara något av en standard för SSD-enheter i bärbara datorer, men man erbjuder även modeller med 16GB resp. 8GB lagringskapacitet.



Man har inte avslöjat några priser eller till vilken marknad man riktar sina SSD-enheter men vi skulle tippa på att den bärbara marknaden är prioritet nummer ett.


Transcend’s 2.5-inch IDE SSD is compact in size and its thickness is only 7.4mm, which makes it very easy to install in PCs and notebooks. In addition, the 2.5-inch IDE SSD has built-in ECC (Error Correction Code) functionality that ensures highly reliable data transfer and increases your systems energy efficiency.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid