Tre mobilsurf europa

Pressmeddelande – OBS! Följande text är ett pressmeddelande från Tre.se.

Nu blir billigare att använda mobilen i Europa: Tre sänker priserna med i snitt 70 procent.

Mobiloperatören Tre sänker sina utlandspriser på mobilsurf, samtal och sms inom EU med i snitt 70 procent. Från och med idag surfar Tres privatkunder för 50 öre per MB, ringer för 50 öre per minut, tar emot samtal för 10 öre per minut och betalar 20 öre per skickat sms från samtliga EU-länder. Den 30 april träder en ny EU-förordning i kraft som innebär att avgifterna på roaming sänks i hela EU.

Prissänkningen gäller både Tres privat- och företagskunder. Som företagskund surfar du för 45 öre per MB, ringer för 45 öre per minut och tar emot samtal för 9 öre per minut och betalar 18 öre per skickat sms från samtliga EU-länder. Priserna för företagskunder är angivna exklusive moms.

Tre passar även på att sänka priserna på samtliga surfpaket i Europa. Exempelvis fördubblas surfen för paketet 3Surfpass från 500 MB till 1 GB data för 199 kr, vilket innebär att priset per MB endast blir 19 öre. Surfpaket innebär att man förköper den mängd surf man vill använda på utlandsresan så att man slipper surfstopp och får bättre koll på sitt användande.

– Med de nya priserna blir det både billigare och enklare att använda mobilen när man reser till andra EU-länder. Vi hoppas att våra kunder ska känna sig trygga med att använda mobilen mer som man gör hemma och njuta ännu mer av att vara utomlands, säger Per Schelin, chef för Produkt och Verksamhetsutveckling på Tre.

Enligt en oberoende internationell rapport från analysföretaget Tefficient, surfar Tres svenska kunder mest i hela världen. En Tre-kund surfar i genomsnitt cirka 100 MB per dag hemma i Sverige på sin mobil och om man behåller samma surfbeteende som hemma skulle surfen inte kosta mer än 50 kr per dag från ett EU-land.

De nya priserna för privatkunder innebär en prissänkning på mobilsurf med 74 procent, samtal inom landet och hem till Sverige sänks med 76 procent, mottagna samtal sänks med 82 procent och sms-priset sänks med 70 procent. Utlandspriserna sänks för alla Tres kunder från och med 25 april 2016.

För att läsa mer om Tres nya utlandspriser och utlandspaket, gå in på: www.tre.se/euroaming

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid