Det är bra tider för TSMC som just nu ser större efterfrågan än någonsin på en ny tillverkningsteknik, men även flera av deras äldre är fullbokade. På grund av detta har företaget ökat sin budget för byggnation av nya fabriker, och kan tvingas expandera ytterligare.

Världens största foundryföretag, TSMC, ska enligt DigiTimes ha händerna fulla, då deras fabriker arbetar på full kapacitet konstant. Medan det här låter väldigt bra för företaget, har det fått flera av deras kunder att titta åt annat håll för deras behov. TSMC har helt enkelt inte kapacitet att leverera allt som efterfrågas på deras 28, 40 och 65 nanometerstekniker.

TSMC_Fab_15Det ska vara framförallt UMC och Samsung som tjänar på kapacitetsbristen. Vissa parter, som Qualcomm ska istället utöka sitt samarbete med GlobalFoundries istället, på den nya 28 nanometerstekniken med Gate-First-design som sägs erbjuda överlägsen transistordensitet mot konkurrensen.

TSMC har planerat att investera 6 miljarder dollar på att uppgradera sina fabriker och att bygga nya under 2012, en siffra som företaget uppges se över. Deras 28 nanometersteknik kommer stå för 5 procent av företagets omsättning under årets första kvartal, upp från 2 procent under fjärde kvartalet 2011, medan den nya tekniken mot årets slut ska stå för 10 procent av företagets totala omsättning.


Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Känns som om man borde ha förutsätt den här efterfrågan lite tidigare. 28nm linan har dessutom nya funktioner som HKMG, vilket ger stora fördelar.