Turtle Beach Elite Pro – förhandstitt på ett påkostat headset med fokus på komfort

0

Turtle Beachs mest påkostade headset hittills, Elite Pro, kommer med gott om anpassningsmöjligheter och får en avancerad styrenhet till skrivbordet.

Vi hälsar på Turtle Beach i en monter på Dreamhack Summer 2016 och får testspela med deras senaste gamingheadset, Elite Pro. Det här är Turtle Beach mest påkostade headset hittills, och jämfört med billigare modeller i sortimentet kommer nykomlingen med betydligt fler finesser och anpassningsmöjligheter.

Justerbar bygel och anpassning för glasögon

Du kan exempelvis justera bygeln för att anpassa trycket mot huvudet, så att det ska bli bekvämare att använda headsetet under längre spelsessioner. Muffarna använder ett konstläderliknande material på ytterkanten för att ge bättre ljudisolering, medan insidan använder ett luftigare tygmaterial för att lurarna inte ska bli för varma under användning. Användare med glasögon kan även justera muffarna för att få fram en skåra, så att headsetet inte ska trycka mot glasögonbågarna.

Det går att kombinera Elite Pro med en kontrollerenhet som säljs separat, som ger enkel tillgång till olika volymnivåer i headsetet. Du kan exempelvis justera mikrofonvolym, röstfeedback (så att du hör din egen röst i hörlurarna), crossfader som kan ändra hur mycket ljud som ska komma från olika källor, exempelvis från ett spel kontra ett chattprogram. För den som vill går det även att aktivera virtuellt surroundljud via DTS Headphone.

Priset för Turtle Beach Elite Pro landar på cirka 2 000 kronor – plus ytterligare 2 000 kronor om du vill använda den avancerade kontrollerenheten. Det är dock en produkt som ett positivt första intryck under vårt snabba test på Dreamhack, och huruvida det kan översättas till en rekommendation eller inte återstår att se – räkna med att få se ett fullständigt test i Svenska Headsetguiden inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid