Microsoft lanserade i oktober Windows Phone 7.5 Mango, där vi fick känslan av att det var vad Windows Phone 7 skulle ha varit. Man har redan två uppdateringar på gång under nästa år vid namn Tango och Apollo som kommer inrikta sig mot två skilda målgrupper.

Microsoft har sett till att Windows Phone är nästan lika strängt kontrollerat som Apples iOS. Tillverkarna har väldigt specifika skärmstorlekar, upplösningar, systemprocessorer, funktioner – listan på vad Microsoft säger att en Windows Phone ska ha är lång. Fördelen med detta är att de enkelt kan få ut nya uppdateringar vid nästkommande generation operativsystem (till skillnad från ekosystemet Android), nackdelen blir att tillverkarna inte har allt för fria händer.

Man får idag vara beredd på att betala runt 3 000 kr och uppåt för en smartphone med Windows Phone 7.5 idag, någonting Microsoft tänkt åtgärda under andra kvartalet nästa år. De ska släppa Windows Phone ”Tango” som ska fokusera på lågpris smartphones för att konkurrera mot de mycket billigare alternativen med Android på marknaden. Vad exakt Tango kommer med för nyheter är ännu oklart, men det kan handla om att man tagit bort vissa funktioner från Mango som budget-användare inte är så benägna att använda. Det är inte helt fel att tro att Tango kort och gott blir ett avskalat Mango, men detta är enbart spekulationer från vår sida.

Annons

Microsoft ska lansera en stor uppdatering årligen, och vad som står på menyn fjärde kvartalet nästa år är inget mindre än Apollo. Apollo blir som nämnt den första stora uppdateringen sedan lanseringen av Mango och väntas blir benämnd som Windows Phone 8. Stöd för LTE/4G och högre upplösningar känns som två självklara funktioner vi har att vänta av Apollo.

Källa: VentureBeat

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid