Efter en lång rad inlägg på sin plattform Twitter har Elon Musk nu bekräftat att han ämnar att byta både namn och logotyp för den välkända plattformen. Det nya namnet ser ut att helt enkelt bli ”X” och logotypen går från den lättigenkända fågeln till den tidigare nämnda bokstaven.

Efter att Elon Musks uppköp av Twitter gick igenom har en hel del förändringar kommit till plattformen. Under söndagen körde Musk ett rejält maraton med en lång rad inlägg på plattformen och nu ser det ut som att ytterligare ett par gigantiska förändringar är på väg.

Musk ser ut att ha siktet inställt på att helt och hållet göra om och döpa om plattformen han köpte för 44 miljarder dollar. Bland annat bekräftade han i slutet av förra veckan att kreatörer kommer få betalt för annonser som visas när någon besöker deras profiler. Under gårdagen startade han en undersökning om att ändra plattformens standardfärgschema från vitt till svart.

Efter det eskalerade det hela och Musk bekräftade att domänen x.com numera omdirigeras till Twitter. Till slut hävdade Musk att Twitter kommer ändra namn till X och att en ny logotyp skulle avtäckas under kvällen.

Allt detta kommer efter att man i april bekräftade att företaget Twitter Inc. bytt namn till X Corp. Dessa förändringar skulle betyda att Twitter efter 15 år blir av med sin ikoniska logotyp.

Twitters VD Linda Yaccarino har även bekräftat de kommande förändringarna. Hon menar att X kommer vara framtiden för obegränsad interaktivitet med ljud, video, meddelanden och även banktjänster tillgängliga. Visionen är att X ska vara en global marknadsplats för idéer, tjänster, varor och möjligheter. Allt detta ska då drivas med hjälp av artificiell intelligens.

Yaccarino fortsätter med att förklara hur hon ser detta som en ypperlig chans för plattformen att göra ett andra intryck. Från att ha ändrat sättet människor kommunicerar på sedan starten år 2006 till att nu bli X och få chansen att gå längre och ”transformera det globala torget”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid