Ubisoft har nu tagit bladet från munnen och svarat på de rykten som cirkulerat kring Assassin’s Creed Origin och dess CPU-krävande kopieringsskydd.

Tidigare under veckan publicerade vi en artikel om hur flera användare upplever att spelet Assassin’s Creed (AC) Origins äter upp alla tillgängliga CPU-resurser. Något som hävdas bero på Ubisofts val att ha dubbla kopieringsskydd på sitt nya spel.

Det är ”Voksi” från Revolt-gruppen som tidigare har besegrat kopieringsskyddet Denuvo på till exempel det senaste Wolfenstein-spelet som står för detta rykte.

“Basically, Ubisoft have implemented VMProtect on top of Denuvo, tanking the game’s performance by 30-40%, demanding that people have a more expensive CPU to play the game properly, only because of the DRM. It’s anti-consumer and a disgusting move” – Voksi till TorrentFreak

Flertalet användare har rapporterat att AC Origins pressar deras processorer till det yttersta. En användare på Steams forum hävdar att den Core i5-processorn som den använder sig av ligger på 100 procent användning på alla fyra kärnor när spelet är igång.

En annan användare som utrustat sin dator med en Core i7-processor hävdar en processoranvändning på upp till 90 procent.

Detta ska då enligt Voksi bero på kopieringsskydden som Ubisoft implementerat. Nya Assassin’s Creed är utrustat med dubbla kopieringsskydd, något som Voksi hävdar ska dra ner spelets prestanda med upp till 40 procent.

Ubisoft ger svar på tal angående AC Origins

Ubisoft har nu yttrat sig kring dessa rykten. Spelutvecklaren hävdar att dubbelmackan av kopieringsskydd (Denuvo + VMProtect) inte har någon märkbar inverkan på hur spelet presterar på PC.

Enligt Ubisoft så är det helt enkelt så att spelet utnyttjar all tillgänglig kraft hos användarnas hårdvara. Vare sig man har en dator som möter minimikraven för hårdvara eller en dator som möter de rekommenderade kraven.

We’re confirming that the anti-tamper solutions implemented in the Windows PC version of Assassin’s Creed Origins have no perceptible effect on game performance.

In order to recreate a living, systemic and majestic open world of Ancient Egypt, where players can witness all of its stunning details, its beautiful landscapes & incredible cities, in a completely seamless way with no loading screens, Assassin’s Creed Origins uses the full extent of the minimum and recommended PC system requirements.” – Ubisoft

Ubisoft hänvisar även till denna tråd på sitt eget forum där spelets systemkrav listas, följt av en kort FAQ om spelet.
Användare som upplever sub-par prestanda i AC Origins trots att ens dator möter systemkraven hänvisas att besöka Ubisofts supportsida där man listat vanliga problem med spelet samt potentiella lösningar.

NordicHardware har sökt Ubisoft för ytterligare kommentarer kring detta. Artikeln kommer att uppdateras när/om vi får svar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
FredrikJBMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Bra om ni kan få fram fakta, skulle vara tacksamt för den pågående debatten.

Denne Voksi är en kriminell person! Om knäckandet av skydd enbart gjorts för det egna spelandet, då hade jag möjligen kunnat ge beröm för prestationen, men iom att cracken delas, då övergår det hela till att vara brottsligt. När skall folk fatta att det inte är ok att använda prissatt mjukvara (spel mm) utan att betala vad det kostar.

En fråga till redaktionen, vilken är er inställning till piratkopiering?

Morkul
Medlem
Morkul

Vanlig ordning, i alla fall när det gäller detta ämne, så gör du uttalanden som du inte har en aning om de är sanna eller inte!

Hur vet du att Voksi är kriminell?? Det finns många länder där ute där det inte är kriminellt att cracka eller att sprida det. Sverige är det dock olagligt att sprida. Så jag hoppas att du vet vilket land han kommer ifrån och hur lagarna är där annars begår du förtals brott och är själv kriminell.

JB
Medlem
JB

Morkul, du tar då i så du spricker. För det första så är jag övertygad om att det är ofarligt att förtala en pseudonym, särskilt om denne är en etablerad cracker, oavsett vilket land (Bulgarien) personen kommer ifrån. För det andra, tror du att denne Voksi vill träda fram med sitt fullständiga namn, med det som finns i den ryggsäcken?

Morkul
Medlem
Morkul

För det föra spelar det ingen roll om det är en pseudonym eller ett namn, det är lik väl förtal. För det andra är förtal fortfarande ett brott även om du inte åker fast för det. Sedan är det förstås extra kul att du hade koll på vad lagens gränser går för att kringgå kopieringsskydd, eller vänta nu du svarade aldrig på den frågan… Sedan kan man inte annat än att bli skrämd över din syn på lagen: Så länge det är ofarligt att åka fast är det okay? Nu är jag helt emot att man piratkopierar men skulle jag… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Jag ger dig rätt på en enda punkt, att jag inte har koll på lagarna i Bulgarien. För övrigt har jag inga kommentarer till det du skriver eftersom jag enbart betraktar det som en släng av grälsjuka.

Morkul
Medlem
Morkul

Ja jag är smått pissed, först anglande du mig igår för att vara pirat utan utan att veta vad du pratar om. Sedan kallar du någon för kriminellt, som inte är dömd eller du vet ens om han har gjort något olagligt? Vart går gränserna för vad du oskyldigt anklagar folk för? I stressen av att påskina ridderlig begår du själv istället brott, alltså du är kriminell. Vad du har uppvisat i detta ämnet är inget annat en dubbelmoral och nu kan inte ens stå för det. Klockan närmar sig 04:00 här så detta blev sista posten för mig i… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Kan inte låta bli att kommentera! Du måste läsa mina inlägg som fan läser Bibeln Morkul. Jag har kollat, du blev inte anklagad för att anse ”att det är okay att spela spel du inte äger?!?!” av mig, det stämmer inte på något sätt!! Om det är detta avsnitt (här: https://www.nordichardware.se/nyheter/games/piratskyddet-hos-assassinss-creed-origins-ater-upp-cpu-resurser.html) du åsyftar: ”Snor du hårdvara i en datorbutik och blir ertappad, då blir du åtalad för; snatteri, stöld eller grov stöld beroende på värde, men om det handlar om mjukvara så anses det tydligen av vissa (här identifierade med nertummar) som legio, men det är i lika hög grad… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Morkul, om mina inlägg, jag kan inte lova något, men du kan ju hoppas (vilket jag förstått att du gör) att jag kommer sluta med mina inlägg på NHW. Inte för att du önskar det, utan dels för att det tar tid som jag nog hellre lägger på annat framöver, och dels ger det mig inget tillbaks. Intellektuellt utbyte kräver ju personer på ungefär samma våglängd och kompetensnivå, och de finner jag inte på NHW. Du är väl egentligen den ende som jag uppfattat ligga på nivå, men å andra sidan så är ju vi som hund och katt, och… Läs hela »

Medlem
Pär

För att återgå till ämnet.. Om nu en i7 går på knä, hur är det tänkt att kunna få en något likvärdig upplevelse på konsoll? Nog för att en konsoll är mer optimerad för ändamålet, men jag har svårt att tänka mig att dubbla kopieringsskydd inte påverkar prestandan på PC-versionen.

Medlem
Olle P

Ubisoft hävdar ju att spelet inte alls är så krävande, utan att det måste vara ”något annat” som gör att ”vissa” upplever väldigt hög processorbelastning.
Själv funderar jag på om det inte (i alla fall delvis) kan bero på vilken övrig hårdvara man har och vilka inställningar som används.
Om man till exempel låser max bildfrekvens till Ubisofts rekommenderade 30 fps så kan det väl hända att processorbelastningen sjunker?

Fredrik
Gäst
Fredrik

Det är ju oväsentlingt vem och hur detta upptäckts. Det är dåligt flöde pga av kopieringsskydden eller så är spelet utmärkt kodat. Det verkar ju som att det kommer rök och ingen rök utan eld ..bort med drm. Dubbla drm låter helsjukt..