Small preview image

Ubuntu 6.06 LTS (Dapper Drake) är nog utan tvekan ett av detta års mest efterlängtade släpp inom Linux-världen. Lite som Windows Vista fast utan förseningar eller ”features” som orsakar kraftiga debatter åt alla håll och kanter. Två versioner finns tillgängliga att ladda ner i ISO-format, Desktop och Server. Ubuntu 6.06 är den första distributionen från utvecklarna som kommer med ett långtidsstöd, 5 år, och med denna distribution så hoppas man kunna få ett ordentligt genombrott även bland företagare, de mindre först och främst skulle vi nog kunna tänka oss.



Det är även vad Linux-watch kommit fram till i sin recension av Ubuntu 6.06 LTS. Distributionen som släpptes den första juni ger ett gediget intryck sånär som på de småfel/barnsjukdomar som man kan vänta sig med nya distributioner, men dessa ska vara fixade när som helst. En mycket läsvärd recension som ger en bra beskrivning av vad Ubuntu vill åstadkomma med version 6.06.


Hur som helst är grundtanken med Ubuntu att det ska vara enkelt. Detta gäller både hemanvändare och företag. Båda installationerna har optimerats för att vanliga människor ska kunna installera dom och inte nödvändigtvis en hårdnackad Linux-guru. För den som bara vill prova finns Live-CDs att ladda ner och bränna ut. Med dessa provar du endast på att jobba i Ubuntu-miljön utan att installera något på datorn.


:: Pressrelease

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid