TV-apparater med 3D-stöd säljer som aldrig förr men kritiken mot tekniken kvarstår. Inte minst är det ett brist på fokus och skärpa som många användare beklagar sig över, ett problem som vi i LG:s monter på CES 2013 nästan helt ser försvinna med hjälp av UHD – Ultra High Definition.

LG visar upp sin tredje generationsUHD-upplösta TV-apparater och som vanligt står 3D-tekniken högt på prioritetslistan. Medan 3D knappast är en ny teknik på TV-marknaden är det fortfarande en förhållandevis ointressant teknik för de flesta. Det faktum att en passiv 3D-bild delar upp den horisontala upplösningen för vardera öga gör att den upplevda upplösningen och skärpan i bilden påverkas rejält vid uppspelning av 1080p-material. Endast 540 pixlar per öga ger märkbart sämre skärpa och skadar hela 3D-upplevelsen.

Med UHD och 3 840 x 2 160 pixlars upplösning får vi den dubbla upplösningen även vid 3D och när vi testar LG:s nya UHD-modeller är det den i särklass bästa 3D-upplevelse vi kan påminna oss. Särskilt skärpan är imponerande men även djupeffekterna blir klart bättre.

 

3D-tekniken är fortfarande inte felfri men Ultra HD kan mycket väl ge den tredje dimensionen en rejäl skjuts framåt, det har den onekligen fått för oss.

Positivt är också att LG under 2013 kommer att lansera ytterligare två UHD-modeller och med storlekar på 55 tum respektive 65 tum bör prisnivån åtminstone inte vara riktigt så hutlös som de dryga 130 000 kronor företagets toppmodell på 84 tum kostar.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TintinAnton KarmehedflopperMorkulMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Du får 4 gånger så mycket information och inte dubbelt (vid samma frekvens). 😉

Marquzz
Medlem
Marquzz

Någon form av noice cancelling mic kanske ni kan hitta där på CES. Det var rätt jobbigt att lyssna på det där 😉

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”UT_lol”]Du får 4 gånger så mycket information och inte dubbelt (vid samma frekvens). ;)[/quote]
Läser man vad de skriver:
”Med UHD och 3 840 x 2 160 pixlars upplösning får vi den dubbla upplösningen [b]även vid 3D[/b]”

Så stämmer det det att du har dubbla upplösningen (per öga så totalt är det 4 gånger).

Tintin
Gäst
Tintin

Jag vill tycka mig ha läst väldigt många, säkert en bit över hundra, utvärderingar från privatpersoner på olika forum och även så klart Prisjakt. Jag har otroligt sällan läst något utlåtande som speglar det du säger, Anton. Speciellt när privatpersoner utvärderat en LG-tv och då handlar det ju om passiv 3D. Det är möjligt att man kan se skillnader i skärpa om man ställer dessa två bredvid varandra eller på något sätt mäta det med instrument men de ”Svensson” som köper en 3D-tv och kör en 3D-BluRay kan nog inte anse det vara värst dåligt för då hade det garanterat… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

48fps film och 3D 😉

Tintin
Gäst
Tintin

Ja Anton, där har du en överhand helt klart 🙂 jag kan absolut inte uttala mig om 4K 3D och det ska bli otroligt intressant att se med egna ögon 🙂 Jag tror på LGs framtida 3D-satsningar, det känns som de går stabilt åt rätt håll. De dyrare märkena har tappat lite känns det som, och att de gör allt de kan för att hypa upp nya features hela tiden. Hoppas du har det bra där borta på andra sidan. Det är sista dagen idag va? Själv fastnade jag på en sportsbar och såg favoritlaget i ishockey få storstryk, och… Läs hela »