Flera populära smartphones från Huawei har plockats bort från UL Benchmarks databas efter att UL upptäckt att Huawei använt sig av otillåten taktik för att höja sina enheters resultat i syntetiska prestandatester.

UL Benchmarks, företaget bakom testsviten 3DMark, har nu plockat bort prestandaresultat för tre populära smartphones från Huawei ur deras databas. Anledning ska vara att Huawei använt sig av en taktik som UL betraktar som fusk för att nå högre testresultat än vad telefonerna vanligtvis skulle nå.

Det rör sig om smartphonemodeller som P20 Pro, Nova 3 och Play. När telefonerna registrerat att ett syntetiskt test körs på enheterna ska de ha ignorerat restriktionerna för strömkonsumtion och värmeutveckling som telefonerna vanligtvis har.

Således har telefonernas komponenter överklockats till nivåer som vanliga använder inte ser i några andra användningsområden. När UL Benchmarks använde sig av ”maskerade tester” (listas i bilden nedanför som ”private app”) som inte registreras som syntetiska test av telefonerna ska prestandasiffrorna ha sett väldigt annorlunda ut.

UL Benchmarks

När telefonerna lurades att behålla sina normala klockfrekvenser föll prestandaresultaten med upp till 36 procent.

UL Benchmarks regler för att smartphonetillverkare ska få tillåtelse att marknadsföra prestandaresultat från deras testsvit klargör hur enheterna inte får registrera appen som ett hårdvarutest och sedan optimera sin hårdvara utefter det.

Huawei har dock svarat UL Benchmarks med att företaget planerar att lansera ett prestandaläge (engelska: Performance Mode) till sina telefoner. Detta ska då låta smartphonemodellerna höja klockfrekvenserna hos sina komponenter till de nivåer som tidigare registrerats i UL Benchmarks databas för vilken typ av applikation som helst. När en sådan lansering kommer att inträffa har dock inte bekräftats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid