LG har precis hållit sin presskonferens i samband med CES 2021 där företaget avtäckte UltraFine OLED Pro. Tillverkarens första datorskärm med denna typ av panel som utöver OLED erbjuder en bildyta på 31,5 tum och 4K-upplösning.

LG har nu tagit steget från att endast erbjuda OLED-paneler i TV-apparater till att börja erbjuda tekniken även i datorskärmar. Under CES 2021 har tillverkaren avtäckt sin absolut första bildskärm baserad kring en OLED-panel. Enheten går under namnet UltraFine OLED Pro och erbjuder inte bara OLED utan även 4K-upplösning, en 31,5 tum stor bildyta och en drös olika anslutningar på skärmens baksida.

UltraFine OLED Pro kommer med tre fullstora USB-A-portar, en USB-C kapabel att bistå med 90 W strömförsörjning, två DisplayPort samt en HDMI-anslutning. Sett till färgåtergivning ska bildskärmen komma med stöd för 99 procent av både DCI-P3 och Adobe RGB.

Dessvärre lämnade LG inga uppgifter om potentiella lanseringsfönster eller riktpris för enheten. Således återstår det helt enkelt att se när vi kan komma att se bildskärmen nå butikshyllor och vad den kommer att kosta. UltraFine-serien är dock inte känd för att vara fylld med billiga historier. Flera av seriens tidigare enheter har burit prislappar över 1 000 dollar. Något som pekar mot att den som vill lägga vantarna på en UltraFine OLED Pro lär behöva spara sin veckopeng under en längre tid.

LG har inte heller offentliggjort några övriga specifikationer angående bildskärmen än de som visas i den korta videon som visades upp vid CES. Förhoppningsvis får vi svar på de frågor som återstår kring enheten inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid