USB Implementers Forum har nu detaljerat nästa USB-standard som får namnet USB 3.2 ytterligare och nuvarande USB 3.1 Gen 1 & 2 är bekräftade att få ett namnbyte.

USB Implementers Forum har nu publicerat en uppdatering som går igenom namnbyten för USB 3.0 och USB 3.1 samt ger en uppdatering om den kommande standarden som bär namnet USB 3.2 Gen 2×2.

USB 3.2 kommer inte bara att inkludera nästa steg i utvecklingen för USB. Det nya namnet kommer att bli ett samlingsnamn där även USB 3.1 Gen 1 (tidigare USB 3.0) samt USB 3.1 Gen 2 kommer att klämmas in. Detta innebär att dessa två existerande standarder kommer att bara samma namn som den kommande.

Försöker stävja förvirring

USB Implementers Forum försöker förhindra förvirring genom uppdateringen som finns att läsa i PDF-format där de två äldre standarderna samt den kommande listas med sina gamla namn, sina nya namn och hur de kommer att benämnas i marknadsföringssyften.

StandardHastighetMarknadsföringsnamnOriginalnamn
USB 3.2 Gen 15 GbpsSuperspeed USBUSB 3.0 "Superspeed"
USB 3.2 Gen 210 GbpsSuperspeed USB 10 GbpsUSB 3.1 "Superspeed+"
USB 3.2 Gen 2x220 GbpsSuperspeed USB 20 GbpsUSB 3.2 "Superspeed+"

Det blir således tre namn som i framtiden kan komma att visas upp i marknadsföringssyften och på produktpaketeringar. USB Implementers Forum är väldigt tydliga med att det är extra viktigt att produkttillverkare i framtiden förmedlar vilken typ av USB 3.2 deras produkter nyttjar.

Det som kommer att benämnas som USB 3.2 Gen 2×2 har varit på tal så tidigt som i juli 2017. Redan då klargjordes det hur standarden kommer att kunna använda dagens USB C-kablar som utrustats med flera datakanaler för att dubblera bandbredden. Exakt när denna nya standard kommer att implementeras av tillverkare är svårt att säga. Moderkortstillverkare förväntas introducera USB 3.2 Gen 2×2 senare under 2019, detta är däremot ingenting som har bekräftats av någon specifik tillverkare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Teknologiskt dårskap!!! Varför inte anpassa sig till hur användarna benämner dessa, mao som; USB 3.0, USB 3.1 och nu kommande USB 3.2

Morkul
Medlem
Morkul

För att det är ett herke med olika typer av kablar till samma ”hål” som då dessutom har olika standarder för att USB Typ-C är inte nödvändigtvis 3.0 och så vidare…. Hela poängen med manmen: Superspeed USB 3.0 Superspeed USB 10Gbps Superspeed USB 20Gbps o.s.v Är att man får en klar standard när du köper tillbehör oavsett vilket typ av kontakt det är som används. Det är också tänkt att USB Typ-C kablen ska används en stund nu och då är det bra med enkla marknadsföringsnamn i framtiden. Sedan finns det förstås ”old boys” som kommer att ha svårt för… Läs hela »