USB Implementers Forum har nu detaljerat USB-C version 2.1 som med uppdaterade kablar och anslutningar ska kunna erbjuda upp till 240 W strömleverans. En ökning på mer än 100 procent jämfört med dagens hårdvara.

Det har blivit dags för en uppdaterad version av USB-C standarden. USB Implementers Forum (USB-IF) har nu publicerat specifikationerna för USB-C version 2.1. En av de största förändringarna som kommer med denna upplaga är vad anslutningen ska kunna erbjuda sett till strömförsörjning.

Idag kan USB-C leverera 100 W som mest. Något som duger gott och väl till att hålla många bärbara datorer och bildskärmar vid liv. Det är dock inte så värst mycket när det kommer till att hålla mer kraftfulla eller renodlade gaminglaptops vid liv under användning. Idag kan vissa bärbara datorer sakta men säkert laddas via USB-C om strömadaptern inte finns tillgänglig. Detta är dock något som är upp till individuella tillverkare att implementera.

Detta problem kan då komma att lösas med implementeringen av USB-C version 2.1. Här har USB-IF presenterat vad som kallas Extended Power Range (EPR). EPR är då vad som låter kontakten och kablarna leverera upp till 240 W förutsatt att de har certifierats för det. Kablarna ska ha visuella markeringar för att indikera att de har certifierats för EPR-användning. Detsamma gäller även anslutningarna hos datorer som nu kommer att få en ny symbol bredvid sig för att bekräfta EPR-certifiering.

En minst sagt välkommen uppdatering till standarden. Hur lång tid det kommer att dröja innan vi får se dessa kablar och anslutningar dyka upp i större kvantiteter återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments