Ett flertal speltitlar som använder sig av kopieringsskyddet Denuvo blev för några dagar sedan ospelbara under en tid. Det visar sig att detta beror på en domän som gått ut och resultatet blev att flera spel inte gick att starta.

Denuvo förser många speltitlar med kopieringsskydd. Även om det ofta drar till sig negativ kritik när spel lanseras med undermålig prestanda har det lyckas få ett gott grepp om industrin. Nu har det blivit dags för kopieringsskyddet att hamna i rampljuset igen och även denna gång är det inte på grund av något positivt.

För några dagar sedan blev flera speltitlar utrustade med kopieringsskyddet ospelbara. Bland dessa spel fanns till exempel Guardians of the Galaxy, Total War: Warhammer och Mortal Kombat 11. Exakt vad som orsakade detta har dock varit oklart fram till nu.

I ett uttalande till PC Gamer bekräftar Denuvo att problemen uppstod efter att en domän för deras automatiska spelaktivering gått ut. Exakt vilken domän det rör sig om specificerades inte men det kan mycket väl röra sig om codefusion.technology-domänen. Detta skulle resultera i att när mjukvaran i spelen skulle kontakta Denuvos system för att bekräfta att spelen var lagligt införskaffade kom den inget svar.

Problemet blev däremot snabbt åtgärdat och enligt företaget ska de ta till åtgärder för att se till att problem som detta inte sker i framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid