En ny rapport från Jon Peddie Research (JPR) pekar på att omkring tre miljoner grafikkort såldes till personer intresserade av att utvinna kryptovalutor under 2017.

Det råder en grov grafikkortsbrist idag, en stor bidragande faktor till detta är populariteten hos kryptovalutor och den hårdvara som krävs för att utvinna dessa på bästa vis.

Enligt JPR såldes det under 2017 tre miljoner partnertillverkade grafikkort till ett totalt pris på omkring 776 miljoner kronor till personer som använder dessa för att utvinna kryptovalutor.

Samtidigt som olika tillverkare planerar att lansera produkter specifikt ämnade för utvinnande av kryptovalutor så menar JPR även att trycket som grafikkortsmarknaden har känt av från kryptovalutornas popularitet har börjar avta. JPR har under en ospecificerad period analyserat marknaden och menar att i takt med att svårigheten för att få tag i till exempel Bitcoin eller Ethereum blir allt högre så säljs det allt färre grafikkort som används i krypto-riggar.

Trots att den generella försäljningen av grafikkort pekade nedåt under det föregående kvartalet så verkar det enligt JPR vara AMD som gått segrande genom krypto-trenden. Medans Intels totala levererade enheter gick ner med 1,89 procent och Nvidias dök med 6 procent så steg AMD:s siffror med 8,08 procent jämfört med föregående kvartal.

För den som är intresserad av att gå in på djupet och läsa rapporten i sin helhet så finns den tillgänglig via JPR:s hemsida.

Nvidia förväntar sig att priserna för grafikkort kommer att fortsätta stiga

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid