Överklockning har gått från en kul hobbysyssla till en regelrätt sport där inte bara prestige utan även stora pengar är inblandat. Nu kommer nyheter om att flera tunga internationella överklockningsprofiler blivit påkomna efter fusk i MSI Lords of Overclocking.

MSI Lords of Overklocking är en global överklockningstävling med syfte att kvalificera tävlande till finalen i överklockningstävlingen MSI Master Overclocking Arena 2010 i Taipei.

Onlinekvalificeringen som döpts till MSI Lords of Overclocking har pågått i en knapp månad och Futuremark har i sin verifieringsprocess hittat bevis för att flera deltagares resultat tillkommit med samma system. Något man upptäckte genom att inte bara samma Futuremark-nyckel använts utan även samma PCI-enheter och andra komponenter var identiska.

Nyheten som nu publicerats på överklockningssajten HWbot.org samt forumet XtremeSystems.org avslöjar namnen på de fem överklockare som blivit uteslutna ur tävlingen.

msi.loc

AndreYang är det utan tvivel det största namnet, en överklockare som under flera år plockat hem mängder med världsrekord och sägs vara den som åstadkommit resultaten som sedan publicerats av användarna Hiwa, eXtremetweaker.de, KJ och Skinnee.

HWbot.org har i ett uttalande skrivit att de fem överklockarna även kommer att stängas av från deras sajt under 1 år, medan XtremeSystems går ett steg längre och bannlyser AndreYang från forumet på livstid. Ett beslut som ska tagits i samspråk med andra deltagare i MSI Lords of Overclocking.

Oavsett vilket område finns det alltid risk för fusk och regelvidrigt beteende när pengar blandas in i bilden. Det är tråkigt att det förekommer, men trots allt positivt att det upptäcks och bestraffas.

Positivt är att vi under våra 8 år med Svenska mästerskapen i datorprestanda och överklockning varit så gott som befriade från fusk, en trend vi hoppas kunna hålla även framöver.

Källa: HWbot.org, XtremeSystems via TechSweden

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
IhmratMartin LMM2Bogussmocke Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
zowix
Medlem
zowix

Riktigt tråkigt.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

”Ut med packet” är det första som dyker upp i tankarna. Tycker Futuremark, Xtremesystems och HWbot sköter det hela väldigt bra som stänger av de som inte skött sig, ganska sorgligt egentligen.

Henrik Andersson
Medlem

Mycket tråkigt

smocke
Medlem
smocke

Dubbelmoral MM? ni då???? ni har ju för fasiken gjort samma sak ni borde bli avstängda med… med omedelbar verkan! så snacka inget ok!

https://www.nordichardware.se/swforum/showthread.php?135773-Benchhelg-med-Ryba-och-elmor-bilder

Samma fusk där MM elmor ryba!!!!

Kanske borde ha tänkt igenom ditt inlägg innan du skrev det mannen sanslöst…

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”smocke”]Dubbelmoral MM? ni då???? ni har ju för fasiken gjort samma sak ni borde bli avstängda med… med omedelbar verkan! så snacka inget ok!

https://www.nordichardware.se/swforum/showthread.php?135773-Benchhelg-med-Ryba-och-elmor-bilder

Samma fusk där MM elmor ryba!!!!

Kanske borde ha tänkt igenom ditt inlägg innan du skrev det mannen sanslöst…[/quote]
Vi har inte sålt resultat, vi har inte köpt resultat, vi är inte flera som använt samma rigg till att posta resultat. Så enkelt är det. Tre pers, en som postar resultat, inget konstigare än så. Det är en lagsport.

smocke
Medlem
smocke

Spelar ingen roll hur ni försöker vända på det.. same shit! är det.. punkt!

Jonas Fallenius
Medlem
Jonas Fallenius

[quote name=”smocke”]Spelar ingen roll hur ni försöker vända på det.. same shit! är det.. punkt![/quote]
Har du mailat MSI om detta ”fusk”? Och om du har gjort det, vad sa de?
Står det inte i reglerna att det inte är tillåtet så är det… just det tillåtet… Är inte svårare än så…

MM2
Gäst
MM2

Man kan ju hoppas att nån har………….

Martin L
Medlem

[quote name=”MM2″]Man kan ju hoppas att nån har………….[/quote]
Du har fel, det är inte samma sak. Däremot kan det de har gjort eventuellt vara otillåtet, det låter jag vara osagt (låter dock osannolikt att man inte får skicka in ett bidrag som tre personer?).

Ihmrat
Medlem
Ihmrat

:E Värst vad butthurt det var här då. Olika saker är inte samma sak.