Intel Sandy Bridge är känd för att överklocka bra, och många använder får utan problem upp sina processorer i över 4.5GHz. Men nu har tillverkaren Maingear kända för sina extrema färdigbyggda system släppt en ny bärbar datorn som skeppas med en fyrkärnig Sandy Bridge-processor på 4.8GHz.

Maingear eX-L17 3D får nog ses som världens mest extrema dator då den skeppas med aldrig tidigare skådade klockfrekvenser i en färdig dator från någon tillverkare. Processorn är Intel Core i7-2920XM som är en fyrkärnig processor med 8 trådar tack vare HyperThreading och som standard har klockfrekvenserna 2.5GHz och Turbo i 3.5GHz, detta med ett TDP-värde på 55W. Men då detta är en Extreme Edition från Intel går det tydligen att överklocka denna processor även fast den är ämnad för bärbara och Maingear har då skruvat upp klockfrekvensen till hela 4.8GHz.

MAINGEAR_eX-L17_3D

Förutom den minst sagt extrema klockfrekvensen skeppas datorn med det snabbaste grafikkortet från NVIDIA, GeForce GTX 485M 2GB GDDR5, upp till 16GB DDR3-1600, upp till 2 st optiska enheter, och 2 st 2.5″-platser för hårddisk eller SSD. Valet av SSD står mellan Intel och OCZ men det dyraste och därför bästa alternativet är 2 st OCZ Vertex 3 480GB.

Skärmen är rätt imponerande för att vara en bärbar, 17.3″ på 1 920 x 1 080 med 120Hz stöd (NVIDIA 3D Vision), med LED-bakgrundsbelysning och en matt finish. Datorn kommer utrustad med ett 8-cell batteri och väger endast 3.9 kg, vilket är i överkant för en bärbar men ändå imponerande för att husera en monsterklockad processor. Priset ligger på 2 659 dollar till 8 415 dollar beroende på konfiguration, den billigaste konfiguration för processorn med hjälp av företagets överklockningsservice ligger på 3 724 dollar.

Maingear skeppar bara sina system i USA, men deras Maingear eX-L17 3D tyckte vi var värd lite uppmärksamhet även här i norden på grund av processorn.

Källa: BSN*

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Medlem
nussse

Lär väl gå loss på motsvarande en ny bil. Galet.