Den 19:e december 2015 firade NordicHardware 15-årsjubileum och bakom kulisserna pågick samtidigt en av de största ombyggnationerna sedan verksamheten startades i slutet av december 2000. Med jubileumsfirande och ett nytt spännande år framför oss är det hög tid att lyfta på skynket för NordicHardware 2016.

Höjdpunkter NordicHardware 2016

  • Responsiv design anpassad även för smartphones och surfplattor
  • Spel- och tekniktuben – Avdelning med nya roliga videoklipp varje dag
  • Pressmeddelande – För dig som vill hålla daglig koll på produktlanseringar
  • Ajax-baserade artikelmoduler där du som läsare själv kan välja kategorier och ladda fram mer material
  • Profilsidor med samlad information om din aktivitet på sajten med möjlighet att skapa grupper och följa/tagga vänner.
  • Modulärt uppbyggd hemsida med moduler som lyfter fram nytt och spännande material för dig som läsare.
  • Forum integrerat med användardatabas för bättre kompabilitet och smidigare användning

Vi presenterar idag en rejäl ombyggnad av vår webbplattform som tillsammans med en större intern omstrukturering blir starten på en ny era för NordicHardware. Som Sveriges största testare av datorprodukter med totalt 239 testade produkter under 2015, mer än dubbelt så många som närmaste konkurrent, är målsättningarna att fortsätta leverera djupa tester, konsumentvägledande guider och serva Er läsare med både kunskap, köpråd och underhållning.

Senaste nytt på Spel -och Tekniktuben

För att ge dig som besökare och läsare den absolut bästa upplevelsen samt för att redaktionen ska nå sina högt satta mål behövs en plattform och verktyg redo för jobbet. Vår nya webbplats kommer att ge både redaktionen och NordicHardware som verksamhet bättre förutsättningar att leverera bra material på ett bättre sätt än någonsin tidigare.

Medan utvecklingen av NordicHardwares nya plattform är ett mångårigt projekt finns det mycket kvar att jobba på. Vi har en lång och gedigen lista med funktioner och kända buggar som kommer att benas ut under de närmaste veckorna men öppnar även armarna för er läsare där vi välkomnar all konstruktiv kritik och felrapportering som skickas in genom vårt kontaktforumlär på sajten.

Tack och välkomna!

40
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
30 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Carl HolmbergSimon MJaqanAlexander Olsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Äntligen!

drizzit
Medlem
drizzit

Ser på det stora hela mycket bra ut. Gillar dock inte riktigt det översta sjoket med atriklar under tex nyheter och tester. 2 anledningar: Den stora, flera av dom visar inte datumet den las ut. Känns inte logiskt alls, bara för att dom är senaste artiklarna behöver de inte vara nya så snälla lägg till datum. Den mindre, föredrar helt enkelt en likadan lista vare sig de är nya eller lite äldre, dvs listan med övriga artiklar nedanför ser bra ut varför denna stora blabba längst upp? Edit upptäckte just en tredje, artiklarna i det översta sjoket visar inte om… Läs hela »

Tintin
Medlem

Jag tycker det liknar IDGs design för mycket, har slutat besöka dem pga två orsaker vilka är de enorma bilderna med bara lockrubriker utan brödtext och att de stängde ner kommentarer helt och hållet. Dessutom irriterar jag mig på att bilderna zoomas in när man hovrar över dem, vet inte varför men så är det. Forumet kommer nog ta tid att vänja sig vid men det får ta den tid det tar. Anledningen till att jag inte loggat in är för att det säger att mitt lösenord är felaktigt, skickat ett meddelande om det och hoppas det ordnar sig. Funkade… Läs hela »

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Över lag ser det väl nyhetssidan ok ut.
MEN att den är för lik IDG.se men det har väl sina anledningar efter som ni även har en del artiklar där.
Men forumet, herre jösses vilken soppa.
Har inte hittat en enda tråd som funkar o kika på sin egen profil går ju inte.
Sen var jag tvungen att requesta en reset av mitt lösenord för att få veta att mitt nickname vid loggin har ändrats, vaffan alltså är detta allt ni lyckats med på dessa veckor som forumet varit nere ???

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Det ser vitt och luftigt ut och tar nog ett tag att vänja sig vid. Spontant tror jag att det kan bli bra.

Det enda som stör mig för tillfället är texten. Har ni gjort läsbarhetsanalys av den? Med vana av att läsa mindre text med mindre mellanrum mellan raderna känns det här onödigt stort, i alla fall om man sitter med en 15″ 1280×800-skärm.

Kontrollrutan när man ska skriva kommentarer är mycket bättre!

Medlem
Rockyfelle

Måste också säga det hära, den förra designen var hundra gånger mer läsbar än det hära, om dom inte fixar det eller lägger till ett alternativ att få den gamla designen blir jag så illa tvungen att sluta läsa på denna sida enbart för att det irreterar mig varje gång jag kollar på det.

Morkul
Medlem
Morkul

Extrem förbättring från den gamla siten förutom lite login strul.

Medlem

Grattis till nya utseendet! Mycket välkommet med ökad telefonvänlighet, fast det har jag ju inte hunnit testa än, så jag litar på att det funkar bra. 🙂

Man kunde iofs hoppats på ett upplägg som mer anpassade sig efter fönstrets bredd – L-formade annonser som blaffar ut sig i bredd tar upp jättemycket plats och gör att sidan vill rulla i sidled för oss som surfar i ett fönster som inte är lika stort som hela skärmen (med 1440P-skärm känns det fånigt med fullstort väbbläsarfönster.) Här kunde man hoppas på litet framtida förbättring. 🙂

Alexander Olsson
Medlem
Alexander Olsson

Grymt välkommen uppdatering! 😀
Just nu uppfattar jag dock er hemsida som lite onödigt rörig. Ni skulle kunna jobba lite mer med att fetstila rubriker, ingresser osv.

En annan sak för att göra sidan mer lättöverskådlig skulle kunna vara att jobba lite mer med olika rutor, skuggor och färger. Hänger mycket på Sweclockers och Swedroid också, och kollar ni där förstår ni säkert vad jag menar.

En sista grej jag noterat är att det går väldigt långsamt. Förväntat såhär i början?

På det stora hela alltså en mycket trevlig upplevelse som med några små medel kan bli ännu bättre! Bra jobbat! 🙂

Carl Holmberg
Editor

Hej Alexander! Sajten ligger numera på en ny server, och nylanseringen innebär en hel del fortsatt pillande bakom kulisserna. Prestandan ska redan ha förbättrats avsevärt sedan lanseringsdagen, men vi fortsätter optimera efterhand – all feedback om sådana problem uppskattas då det verkligen hjälper oss hitta barnsjukdomar och buggar och rätta till dem så fort som möjligt 🙂

Jaqan
Medlem
Jaqan

Japp nu kan jag äntligen läsa nyheterna på mobilen utan att behöva zooma in och ut en miljard gånger ?, sidan ser riktigt bra ut, bra jobbat NHW ?.

Carl Holmberg
Editor

Kul att den uppskattas Jaqan!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt riktigt snyggt!!!
Det enda jag har att invända är att jag har lite svårt med intuiteten i designen, som när man bara vill se allt nytt, och även scrolla neråt mot det mycket äldre. Börjar dock småvänja mig kring det hela.:-)