Den 19:e december 2015 firade NordicHardware 15-årsjubileum och bakom kulisserna pågick samtidigt en av de största ombyggnationerna sedan verksamheten startades i slutet av december 2000. Med jubileumsfirande och ett nytt spännande år framför oss är det hög tid att lyfta på skynket för NordicHardware 2016.

Höjdpunkter NordicHardware 2016

  • Responsiv design anpassad även för smartphones och surfplattor
  • Spel- och tekniktuben – Avdelning med nya roliga videoklipp varje dag
  • Pressmeddelande – För dig som vill hålla daglig koll på produktlanseringar
  • Ajax-baserade artikelmoduler där du som läsare själv kan välja kategorier och ladda fram mer material
  • Profilsidor med samlad information om din aktivitet på sajten med möjlighet att skapa grupper och följa/tagga vänner.
  • Modulärt uppbyggd hemsida med moduler som lyfter fram nytt och spännande material för dig som läsare.
  • Forum integrerat med användardatabas för bättre kompabilitet och smidigare användning

Vi presenterar idag en rejäl ombyggnad av vår webbplattform som tillsammans med en större intern omstrukturering blir starten på en ny era för NordicHardware. Som Sveriges största testare av datorprodukter med totalt 239 testade produkter under 2015, mer än dubbelt så många som närmaste konkurrent, är målsättningarna att fortsätta leverera djupa tester, konsumentvägledande guider och serva Er läsare med både kunskap, köpråd och underhållning.

Senaste nytt på Spel -och Tekniktuben

För att ge dig som besökare och läsare den absolut bästa upplevelsen samt för att redaktionen ska nå sina högt satta mål behövs en plattform och verktyg redo för jobbet. Vår nya webbplats kommer att ge både redaktionen och NordicHardware som verksamhet bättre förutsättningar att leverera bra material på ett bättre sätt än någonsin tidigare.

Medan utvecklingen av NordicHardwares nya plattform är ett mångårigt projekt finns det mycket kvar att jobba på. Vi har en lång och gedigen lista med funktioner och kända buggar som kommer att benas ut under de närmaste veckorna men öppnar även armarna för er läsare där vi välkomnar all konstruktiv kritik och felrapportering som skickas in genom vårt kontaktforumlär på sajten.

Tack och välkomna!

Subscribe
Notifiera vid
40 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel
Daniel
8 Årtal sedan

Äntligen!

Daniel Lundqvist
Daniel Lundqvist
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Visst, några snabba här då:

Designen (Inklusive responsiv design) har kommit in i 2010-talet = mycket bra!

Vissa saker är på engelska, andra på svenska, ni har säkert koll på de flesta ställen där översättning saknas.

Länken för ”Glömt lösenord” borde alltid synas på inloggningssidan, man ska inte behöva försöka logga in en gång för att återställa sitt lösenord.

Daniel Lundquist
8 Årtal sedan

När du pratar om det som är på engelska, menar du då pressmeddelandena? 🙂

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan

Ser på det stora hela mycket bra ut. Gillar dock inte riktigt det översta sjoket med atriklar under tex nyheter och tester. 2 anledningar: Den stora, flera av dom visar inte datumet den las ut. Känns inte logiskt alls, bara för att dom är senaste artiklarna behöver de inte vara nya så snälla lägg till datum. Den mindre, föredrar helt enkelt en likadan lista vare sig de är nya eller lite äldre, dvs listan med övriga artiklar nedanför ser bra ut varför denna stora blabba längst upp? Edit upptäckte just en tredje, artiklarna i det översta sjoket visar inte om… Läs hela »

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Jag håller tummarna för att datum och kommentarer kommer in då. Känns bara konstigt att de nyaste artiklarna ni vill lyfta fram visar mindre info än de äldre.

Ang ”den mindre” är den självklart mer mersonlig dvs jag själv föredrar en enkel lista så som de lite äldre artiklarna ligger under. Jag vill se allt i samma format i en enkel lista uppifrån och ned helt enkelt inte som vänster till höger helt plötsligt. Detta utöver att de som jag nämde ovan helt enkelt visar mindre info än de lite äldre. Är kanske gammalmodig men hoppas det förklarar bättre? 🙂

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Ah är bara jag som inte kan skriva punktlistor… alltså jag hade 2 problem med utseendet ett stort dvs datum och ett mindre dvs utseendet. Med mindre menade jag alltså bara det mindre problemet så att säga hade inget med storlek på sidan att göra i sig.
Som sagt den andra är mer personlig och den får jag leva med helt enkelt 🙂

Christian
8 Årtal sedan

Jag tycker det liknar IDGs design för mycket, har slutat besöka dem pga två orsaker vilka är de enorma bilderna med bara lockrubriker utan brödtext och att de stängde ner kommentarer helt och hållet. Dessutom irriterar jag mig på att bilderna zoomas in när man hovrar över dem, vet inte varför men så är det. Forumet kommer nog ta tid att vänja sig vid men det får ta den tid det tar. Anledningen till att jag inte loggat in är för att det säger att mitt lösenord är felaktigt, skickat ett meddelande om det och hoppas det ordnar sig. Funkade… Läs hela »

8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Ja nu funkade det i alla fall att logga in. Jag fick be om nytt lösenord. Jadå man vänjer sig säkert. Jag tycker dock att alla artiklar ska vara i samma format och storlek så det är enkelt att gå in och se om nya artiklar kommit. Med de där 3-4 översta i olika storlekar längst upp blir det inte bra i mitt tycke. Det skulle varit lika stora som de som kommer där under, en smidig lista från toppen och ner där alla har samma format. Men samtidigt förstår jag varför ni vill ha det som ni har det.… Läs hela »

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan
Reply to 

Det här var nog en bättre förklaring på vad jag försökte säga med min ”den mindre” ovan Anton. Är precis vad jag tycker 🙂

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan

Över lag ser det väl nyhetssidan ok ut.
MEN att den är för lik IDG.se men det har väl sina anledningar efter som ni även har en del artiklar där.
Men forumet, herre jösses vilken soppa.
Har inte hittat en enda tråd som funkar o kika på sin egen profil går ju inte.
Sen var jag tvungen att requesta en reset av mitt lösenord för att få veta att mitt nickname vid loggin har ändrats, vaffan alltså är detta allt ni lyckats med på dessa veckor som forumet varit nere ???

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Inloggningen löste sig, så där är inga problem längre. 🙂

Ok, vad var det som gjorde att samarbetet inte har fortsatt då?
Tycker faktiskt det var kul att era artiklar nådde ut till en större publik. 🙂

Ok, tråkigt att det ska krångla så mycket med forumet, men en uppdatering var ju nödvändig pga säkerheten som du nämnde.
Bara hoppas ni löser problemen ni har snart då. (kan inte se en enda tråd i hela forumet just nu faktiskt)

/Homie

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Jo, den kom jag in i.
Men där finns inget svarsfält eller knapp för att skriva svar.
Endast en ”quote” knapp vi de inlägg som redan finns där.
Kör med firefox kan tilläggas.

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan
Reply to  Ghost^[Homie]

Kör firefox med och för mig funkar det. Är dock ett annorlunda upplägg, ”Add reply” ligger uppe i högra hörnet på den blå rutan under inläggen. Kunde nog ha legat mer i samband med posterna kan man tycka.

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan
Reply to  drizzit

Japp, nu kom det igång här också ! 🙂
Var väl bara nån eftersläpning.
Ett mörkt tema hade suttit fint, för det är faktiskt fult som stryk nu med de blåa rutorna ovan o nedanför alla trådarna. 😉

/Homie

drizzit
drizzit
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Forumet bytte just utseende helt gillar det senare bättre måste jag säga är mer logiskt med svarsknapp osv men antar att ni just nu provar er fram 😀

Och nu blev det ett tredje utseende nån stans mitt emellan.

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan
Reply to  drizzit

Typ, blev lite snyggare…
Verkar vara någon som sitter o pillar i detta nu. 🙂

En annan Korven
En annan Korven
8 Årtal sedan

Det ser vitt och luftigt ut och tar nog ett tag att vänja sig vid. Spontant tror jag att det kan bli bra.

Det enda som stör mig för tillfället är texten. Har ni gjort läsbarhetsanalys av den? Med vana av att läsa mindre text med mindre mellanrum mellan raderna känns det här onödigt stort, i alla fall om man sitter med en 15″ 1280×800-skärm.

Kontrollrutan när man ska skriva kommentarer är mycket bättre!

Namnet
8 Årtal sedan

Måste också säga det hära, den förra designen var hundra gånger mer läsbar än det hära, om dom inte fixar det eller lägger till ett alternativ att få den gamla designen blir jag så illa tvungen att sluta läsa på denna sida enbart för att det irreterar mig varje gång jag kollar på det.

Namnet
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Stark bakgrundsfärg för ögonen (gamla sidan kanske också led av detta, inte säker) men framörallt att texten är så stor, måste byta rad varje sekund eftersom det är så lite text per rad, skulle ni inte kunna lägga in en compact version som alternativ? Lite i samma storlek som förra versionen av sidan?

(förövrigt dislikar jag sidar som tvingar dig att använda din gravatar, jag vill inte ha samma profilbild på 200 sidor).

En annan Korven
En annan Korven
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Jag ska ge det några veckor då (nästan) allt har en tillvänjningstid… så återkommer jag om jag har fler önskemål. 🙂

En annan Korven
En annan Korven
8 Årtal sedan

🙂 Syns den här smileyn? tyckte nämligen jag skrev in en i förra inlägget men kan inte se den nu.

En annan Korven
En annan Korven
8 Årtal sedan

Aha! Smileys syns inte direkt efter att jag har postat en kommentar utan måste uppdatera sidan för att de ska synas. Samma gäller för tumknapparna.

Morkul
Morkul
8 Årtal sedan

Extrem förbättring från den gamla siten förutom lite login strul.

Lenny Valentin
8 Årtal sedan

Grattis till nya utseendet! Mycket välkommet med ökad telefonvänlighet, fast det har jag ju inte hunnit testa än, så jag litar på att det funkar bra. 🙂

Man kunde iofs hoppats på ett upplägg som mer anpassade sig efter fönstrets bredd – L-formade annonser som blaffar ut sig i bredd tar upp jättemycket plats och gör att sidan vill rulla i sidled för oss som surfar i ett fönster som inte är lika stort som hela skärmen (med 1440P-skärm känns det fånigt med fullstort väbbläsarfönster.) Här kunde man hoppas på litet framtida förbättring. 🙂

Alexander Olsson
Alexander Olsson
8 Årtal sedan

Grymt välkommen uppdatering! 😀 Just nu uppfattar jag dock er hemsida som lite onödigt rörig. Ni skulle kunna jobba lite mer med att fetstila rubriker, ingresser osv. En annan sak för att göra sidan mer lättöverskådlig skulle kunna vara att jobba lite mer med olika rutor, skuggor och färger. Hänger mycket på Sweclockers och Swedroid också, och kollar ni där förstår ni säkert vad jag menar. En sista grej jag noterat är att det går väldigt långsamt. Förväntat såhär i början? På det stora hela alltså en mycket trevlig upplevelse som med några små medel kan bli ännu bättre! Bra… Läs hela »

Carl Holmberg
Editor
8 Årtal sedan

Hej Alexander! Sajten ligger numera på en ny server, och nylanseringen innebär en hel del fortsatt pillande bakom kulisserna. Prestandan ska redan ha förbättrats avsevärt sedan lanseringsdagen, men vi fortsätter optimera efterhand – all feedback om sådana problem uppskattas då det verkligen hjälper oss hitta barnsjukdomar och buggar och rätta till dem så fort som möjligt 🙂

Jaqan
Jaqan
8 Årtal sedan

Japp nu kan jag äntligen läsa nyheterna på mobilen utan att behöva zooma in och ut en miljard gånger ?, sidan ser riktigt bra ut, bra jobbat NHW ?.

Carl Holmberg
Editor
8 Årtal sedan
Reply to  Jaqan

Kul att den uppskattas Jaqan!

S0urcerr0R
S0urcerr0R
8 Årtal sedan

Riktigt riktigt snyggt!!!
Det enda jag har att invända är att jag har lite svårt med intuiteten i designen, som när man bara vill se allt nytt, och även scrolla neråt mot det mycket äldre. Börjar dock småvänja mig kring det hela.:-)