Valve ryktades under förra året förbereda ett eget VR-headset efter att påstådda bilder på en ofärdig modell hamnade i cirkulation och nu har ryktena visat sig stämma och Valve har avtäckt sitt VR-headset kallat ”Index”.

I november 2018 började en rad bilder på vad som sades vara en icke färdigställd version av ett kommande VR-headset från Valve att cirkulera. Under PAX East 2019 tog företaget tillfället i akt att officiellt avtäcka detta VR-headset som går under namnet Index.

Headsetet fick i slutet av förra veckan en officiell produktsida hos Valves plattform Steam. Medans inga specifikationer för Index listas på produktsidan framgår det däremot att modellen kommer att antingen lanseras eller presenteras ytterligare någon gång under maj månad detta år.

Medans inga specifikationer för Index har bekräftats hävdades den modell som under förra året hamnade på bild erbjuda en total upplösning på 2 880 x 1 600 pixlar. Detta tillsammans med 135 graders synfält och stöd för ”inside out”-spårning, vilket betyder att externa sensorer som placerar runtom i rummet kan komma att vara överflödiga. Detta är dock endast spekulationer och rykten fram till att Valve avtäcker mer information.

Den ensamma bild som finns tillgänglig på Index ser däremot ut att ha ett fysiskt reglage på framsidan. Exakt vad för funktion detta är tänkt att bidra med har inte bekräftats, däremot kan det komma att vara ämnat för att kalibrera headsetet efter den individuella användare pupillavstånd. Utöver detta är det dock ytterst lite information som förmedlas via den enda bilden på dess produktsida.

Trots att Index är en officiellt bekräftad produkt är det fortfarande mycket information som är fortsatt dolt i mörker. Huruvida Valves kommande headset kan mäta sig med det nyligen avtäcka Oculus Rift S går i dagsläget inte att säga. Det återstår även att se huruvida det ryktade VR-spelet baserat på Valves spelserie Half Life visar sig vara en faktisk produkt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
NIls K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
NIls K
Gäst
NIls K

Hur blir det med ögonspårning och dynamisk upplösning?
Om det krävs en monsterdator för att kunna driva VR så kommer det ta evigheter att få ut på stora marknaden.