Spelutvecklaren Valve har nu avslöjat att man på nytt tänkt bredda marknaden för sin succéartade onlinetjänst Steam. Företaget jobbar på ett nytt programläge som kallas Big Picture mode och väntas göra det lättare för PC-spelare att bli lika goda soffpotatisar som sina konsolspelande kusiner. Big Picture ska ta datorspelen till vardagsrummet och våra TV-apparater.

Valve väntas presentera mer information om Big Picture mode under Game Developer Conference 2011 som går av stapeln i San Fransisco denna veckan men redan nu har man avslöjat en hel del om projektets inriktning. Valve menar att man med Big Picture ska kunna njuta av Steams breda utbud även på andra platser och plattformar än bara framför datorskärmen. 

Det nya projektet väntas bestå av ett TV-anpassat gränssnitt som ska vara kompatibelt med Steam för både PC och Mac men optimerat för att användas på stora skärmar på större avstånd. Big Picture mode ska inte heller kräva ett tangentbord för navigering vilket antyder att Valve även kommer arbeta fram bättre stöd för konsolliknande handkontroller i sin speltitlar.

”Our partners and customers have asked us to make Steam available in more places. With the introduction of Steam on the Mac, and soon in Portal 2 on the PS3™, we’ve done just that,” säger Doug Lombardi, vice vd på Valves marknadsavdelning. ”With big picture mode, gaming opportunities for Steam partners and customers become possible via PCs and Macs on any TV or computer display in the house.”

steam.bigpicture

Valve breddade så sent som i fjor sitt Steam-utbud genom att lansera en klient för Apple Mac och förutom Big Picture mode kommer man även lansera Portal 2 genom en PlayStation 3-version av Steam senare under året. Med en årsintäkt på över 6,2 miljard kronor och 30 miljoner registrerade användare fortsätter Steam att titta på nya lösningar för datorspelare. 

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
thisUlf WidlundctrlAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Jag gick lite i tankarna att uppgradera mediaservern med Fusion, men gav upp det eftersom jag inte såg någon nytta med den extra kraften. Det där känns som en ganska bra anledning.

ctrl
Gäst
ctrl

Delph1 – Magicka samt dess expansion är tillräckligt för att vilja spela på en htpc. Hoppas Torchlight 2 inte blir allt för försenat heller, det är bra htpc spel det med.

Ulf Widlund
Medlem

En nyhet helt i min smak. Har för inte så länge sedan köpt ett nytt grafikkort till HTPC:n och installerat Steam på denna. Spelar med xbox-kontroll för PC och det funkar jättebra.

Nu väntar jag bara på samma nyhet vad gäller Spotify. 🙂

this
Medlem
this

Mycket goda nyheter, håller med om att Spotfiy borde lansera något liknande.