Valves molnbaserade spelsatsningar kan komma att ta ett rejält kliv framåt om framgrävda kodsnuttar som kan indikera på en kommande spelkonsol stämmer.

Valve har försökt sig på att gå från att ha endast Steam-plattformen till att även erbjuda faktisk hårdvara ett par gånger nu. Bland annat de färdigbyggda datorerna vid namn Steam Machines som aldrig tog fart, deras egna handkontroller och även VR-headsets. Nu spekuleras det att företaget kan ha ytterligare en hårdvarusatsning på ingång.

SteamDB-grundaren Pavel Djundik har påpekat hur kod som kan innehålla ledtrådar om en handhållen spelkonsol för spelströmning har grävts fram. Bland koden som har finkammats hittas namn som SteamPal, SteamPal Games och Neptune. Även något kallat NeptuneGamesCollection och Device Optimized Games har skådats.

Här spekuleras det att namnen SteamPal och Neptune refererar till en bärbar spelkonsol som riktar sig till spelströmning samt dess tillhörande handkontroller. Då många spel på Steam inte har något stöd för handkontroller kommer då listan ”Device Optimized Games” in i bilden för att hålla koll på vilka speltitlar skulle vara kompatibla och inte.

Trots att Valves tidigare äventyr in i hårdvara, bortsett från VR-headsetet Index, inte gjort så väl ifrån sig finns det ingenting som hindrar företaget från att försöka igen. Idag har företaget en app för spelströmning till smartphones på plats och en vidareutveckling på detta är inte helt omöjlig. Detta är dock endast spekulationer i dagsläget och de namn som har hittats kan visa sig handla om någonting helt annat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid