Valve ryktas arbeta på ett eget VR-headset och nu har den ryktade produkt fastnat på bilder som under helgen hittade sin väg ut på internet.

Marknaden för headsets till virtuell verklighet ser ut att få en ny aktör i framtiden. Företaget Valve som förmodligen är bäst känt för sin onlineplattform Steam har ryktats arbeta på ett egenutvecklat VR-headset som nu ska ha fastnat på bild.

Dessa läckta bilder går hand i hand med ryktet om att Valve arbetar på en ny installation i spelserien Half-Life. Spelet som spekuleras få det fantasifulla namnet Half-Life VR tros bli en av de speltitlar som Valve kommer att lansera tillsammans med sitt VR-headset.

Hemsidan UploadVR ska även ha kommit över några av produktens specifikationer. Enligt hemsidan ska det erbjudas ett synfält på 135 grader och upplösningen för den interna bildskärmen ska ligga på 1 440 x 1 600 pixlar.

På bilderna kan det även skådas ett par inbyggda hörlurar i VR-headsetet. Dessa sägs komma med haptisk återkoppling för en mer fysiskt kännbar upplevelse.

Detta blir inte Valves första äventyr på VR-marknaden. Företaget har lanserat två iterationer av sina handkontroller Knuckles.

I skrivande stund finns det ingen indikation på när vi kan komma att se detta VR-headset från Valve hitta sin väg ut till konsumenter. Det saknas även information angående vilken prisklass Valve siktar på att få sitt headset att landa i.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid