Vi spanar in Netgear Orbi som ska göra ditt Wifi stilrent och heltäckande

Netgears Orbi system ska täcka över 350 kvadratmeter

1

Netgear Orbi är ett Wifi-system som till skillnad mot de flesta andra består av två enheter. En router samt en satellitenhet som i stilren ”Apple-design” ska täcka 350 kvadratmeter.

Netgear är kända för sina kraftfulla nätverksprodukter och i synnerhet sina aggressivt designade gamingrouters i Nighthawk-familjen. På IFA 2016 visar tillverkaren upp en ny produktserie som med namnet Orbi är det motsatta till Nighthawk.

Med en stilren monolitisk design utan externa antenner tror Netgear att Orbis router kan leverera lika bra eller bättre Wifi-kapacitet som sina kraftfullare gamingmodeller. Detta tack vare att enheten troligtvis kan placeras mer optimalt och öppet i hemmet.

För att maximera räckvidden på sitt Orbi-system har Netgear även utvecklat en dedikerad satellitenhet som kommunicerar med en egen 5 gigahertzkanal mot routerenheten. Direktlänken mellan de båda Orbi-enheterna har en kapacitet på 1 750 megabit per sekund och varje enhet har i sin tur flertalet gigabit ethernet-portar samt trippelbands wifi för dina Wifi-enheter att koppla upp sig på med en total teoretisk bandbredd på 3 000 megabit per sekund.

Även om det är omöjligt att prova Wifi-nätverk på IFA och få en känsla för Orbi på plats menar Netgear att systemet ska vara lätt att konfigurera där bland annat en mobilapp samt ett enda gemensamt SSID nämns som huvudpunkter.

Netgear Orbi kommer att lanseras i oktober månad och det fulla systemet med router och satellitenhet kostar 4 290 kronor. Ska du köpa routerenheten separat eller utöka med en ytterligare satellitenhet kostar de 2 490 kronor stycket.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Mycket som det skall som inte görs alls, alltför dyrt