LG Alpha 9 – En starkare processorer för bättre bildbehandling

OLED-kampen kommer avgöras i processorkraft och bildbehandling

10

Fler tillverkare har idag OLED-paneler i sina TV-apparater och kampen om bästa bild trappas upp. LGs processor Alpha 9 ger en bättre och snabbare bild.

TV är ett segment som alltid får mycket uppmärksamhet på CES i Las Vegas och årets mässa är inget undantag. Allt fler fabrikat lanserar OLED-apparater och kampen om bästa OLED-bilden tätnar. Vi tittar in hos LG för att kika närmare på deras nya bildprocessor Alpha 9 och hur A9 fungerar.

Mer internminne och 38% snabbare beräkningskraft

LGs A9-processor kommer finnas tillgänglig i nästan alla av tillverkarens 2018-års modeller och är en kraftig uppdatering som skall sätta tillverkaren längst fram i ledet i bildbehandling. Alpha 9-processorn ackompanjeras av 6 gigabyte internminne och har 38% snabbare beräkningskraft jämfört med tidigare chip från LG.

Det gör att LG med de nya modellerna i C-, D- och W-serien kan erbjuda en mer effektiv bildbehandlingsteknik som kan reducera brus och andra artefakter så som banding. Samtidigt som de nya modellerna från tillverkaren stödjer HFR vilket ger oss en bildrutor per sekund som vi bara är vana vid att se på datorsidan. LGs High Frame Rate ger apparaterna i 2018-års modeller stöd för att visa upp till 120 bildrutor per sekund. En funktion som vi i dagsläget endast kan njuta av via streamade tjänster direkt i TV:n då de utrustats med HDMI 2.0.

Processorn in TV-apparater blir avgörande under 2018

Trevliga OLED-paneler finns som tidigare nämnt tillgängliga hos de flesta stora TV-tillverkarna idag och valet av panel får allt mindre betydelse. The best 4k movies to download 4k torrent or direct links, there is generally no difference. The main thing is that you get high quality remux Ultra HD movies. Vi tror att 2018 kommer bli året där beräkningskraften i TV-apparaterna kommer vara avgörande för hur mycket man kan pressa bildbehandlingstekniker och leverera den bästa och snabbaste bilden till konsumenten.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

10
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
8 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulAnton KarmehedJoakim LöwenadlerMartinGascogne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gascogne
Medlem
Gascogne

Vad är kraven för High Frame Rate?

Morkul
Medlem
Morkul

De OLED jag hat tittat på så här långt har ju en extrem inputlag, vilket inte spelar någon roll för TV tittar förstås. Men vill man till exempel spetta med sin konsol framför TVn blir det någonting helt annat. Är vel utav denna anledning det finns så få monitorer med OLED antar jag.

Så frågan är nu om denna processor kan avhjälpa detta problem?

Martin
Gäst
Martin

Extrem input lag skulle jag inte påstå att det är numera. Även 2017-modellerna hade ju helt acceptabel så länge du inte tävlar på elitnivå i CS. Men då sitter du knappast framför en TV och lirar. Strax över 20ms, vilket är väldigt bra. ”Excellent low input lag, good enough for all but the most competitive gamers. Normally only the ’Game’ picture mode has low input lag, however when in ’PC’ mode all picture modes have low input lag. 4:4:4 color is only properly displayed in PC mode, but it’s usually only relevant for PC use anyways. Overall, the input lag… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jag har testat lite på par olika OLEDs (Ingen Sony dock) men framför allt testat på LG Oled 65 G6. Ingen av de OLED från LG jag testat har varit ”Exelent” utan klart noterbar, även om det självklart fortfarande går att spela. Sorgliga är att går jag tillbaka till min gamla Sony men LCD panel så är det betydligt bättre. Nu ska sägas att den totalt input lagen står ju själva konsolen för en del också så totalt blir det men är 20ms från kontroll till resultat på TV:n För att vara helt ärlig så är inte 20ms väldigt bra,… Läs hela »

Joakim
Medlem
Joakim

Titta man här: https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag
så ser ju LG rätt bra ut. Jag vet dock att de första OLED modellerna var katastrof, men nu vet aktörerna att input lag är en stor grej för många som handlar TV-apparater idag.

Morkul
Medlem
Morkul

Ja även Ratings.com listar den absolut bästa OLED som 21.4ms input lag och stort antal LCD under 15ms. 21ms är alltså motsvarande ~48hz medans 15 är ~67hz Om du som exempel tittar på NH startsida idag så finns det en rubrik: 120 bildrutor per sekund i årets smarta OLED-apparater från LG” För att det ens ska vara någonting användbart för en gamer få det totala unput lagen från systemet och TVn totalt inte överstiga 5ms, vilket den aldrig kommer att göra. Alltså så är det endast TV tittande som kommer bli aktuellt, eller? Finns inga filmer idag som är inspelade… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Som sagt har det hänt mycket på inputlag när det kommer till OLED de senaste åren. Visst är det optimalt om vi kommer ner i 5ms som du påpekar Morkul men du kommer att känna stor skillnad på flytet i bilden även om vi inte har ett optimalt förhållande i inputlag vs. uppdateringsfrekvens. Som det är nu, vilket vi också påpekar i vår video om LG:s OLED-apparater, finns det idag inget gränssnitt för TV-apparaterna att visa 120 Hz från extern källa. Vilket givetvis är jäkligt tråkigt och minskar användningsområdet drastiskt. Däremot ska det bli riktigt intressant att se hur sportsändningar… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jag har provat 200hz skärmar dock inte OLED som har hög inputlag och jag blir tokig. Ja det flyter på med stabilare bild problemet är att jag konstant överkompenserar när jag spelar, även men vanlig mus så flyger muspekaren iväg ibland. Man gör någonting med handen, ingenting händer på skärmen så man gör helt enkelt en rörelse till, sedan kommer resultatet av den första rörelsen på skärmen och man reagerar på den men så kommer andra rörelsen upp och reaktionen från första rörelsen kommer efter den andra och så blir det om och om och om igen. Detta är dessutom… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Pratar du om skärmar med äkta 200 Hz eller om TV-apparater med interpolerad 200 Hz Morkul? 🙂 Det lutar åt det sistnämnda då det mig veterligen bara finns 200 Hz-skärmar med riktigt låg responstid och att jämföra spelupplevelsen på en interpolerad 200 Hz TV mot en ”äkta” 120 Hz är som att jämföra äpplen med päron. Just för att interpolering inte bara visar unika bildrutor hela tiden och oundvikligen skapar en konflikt med de rörelser du faktiskt gör. Här pratar vi om 120 Hz från början till slut i hela bildkjedjan (NÄR det finns content för det vill säga). Bara… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Har en egenimporterat Kina skärm som med uppdaterad firmware klarar 200hz galant. Problemet är att det är över 20ms inputlag (använder Leo Bodnar tool. för att testa) Hade det varit interpolerat så hade inte informationen nått fram till skärmen för att få det fenomen som jag skrev om ovan. Alltså har du en skärm med 200hz och 20ms inputlag (50hz) så kommer det jag gör men mus/handkontroll ligga 5 freames efter hela tiden. låter inte som mycket men då man reagerar autonomt på sådana saker så är det mycket. För att det ska bli användbart så måste man komma ned… Läs hela »