LG storsatsar på gamers med 34GK950G och andra gamingskärmar

LG vill ha en del av gamingkakan

1

LG passar på att presentera sin ultrabreda gamingskärm 34GK950G tillsammans med ett flertal andra datorskärmar under CES 2018.

LG har mer och mer riktat sin blick mot marknaden för gamingskärmar. Under CES 2018 visade man bland annat upp en kommande ultrabred skärm som går under namnet 34GK950G som LG hoppas ska bli gamers nästa inköp.

Skärmen är som namnet antyder 34 tum stor med en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar. Panelen är av Nano-IPS typ och skärmen i sig är även välvd. När det gäller färgåtergivning så har skärmen stöd för 98% av DCI-P3, uppdateringsfrekvensen ligger på 100 Hertz (Hz), men kan överklockas till 120 Hz.

G-Sync eller Freesync 2

Något som också är intressant angående 34GK950G är att LG kommer att erbjuda modellen med antingen G-Sync eller Freesync 2. Istället för att de olika teknologierna implementeras på två olika skärmmodeller så kommer då det vara exakt samma modell.

LG har även implementerat vad man kallar för ”Sphere lighting” på skärmens baksida. Detta är då en ring med RGB-belysning som ska ge en bättre atmosfär runtom skärmen.

Detta är inte heller den enda kommande datorskärmen som LG har på gång. Tillsammans med 34GK950G kommer man även lansera andra skärmar som riktar sig mot datorspelare i andra storlekar och prisklasser. Även dessa skärmar med antingen G-Sync eller Freesync.


Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Gillade allt jag lästa tills jag kom fram till: ”skärmen i sig är även välvd” Tack och godnatt, ingen skärm for mig i alla fall.