Video: Samsung Galaxy Note 7 med irisskanner och rundad HDR-skärm

Samsung låter dig betala med ögat och lockar med en riktigt läcker skärm

0

Samsung Galaxy Note återuppstår i Sverige och direkt från lanseringen i London bjuder vi på de första intrycken av flaggskeppet Galaxy Note 7 med irisscanner och HDR-skärm.

Samsungs sjätte Galaxy Note-telefon lanserades i London i går kväll. Galaxy Note 7 är ett stort steg framåt för Galaxy Note-användare i Sverige eftersom Galaxy Note 5 aldrig nådde svenska butiker. Det betyder att Galaxy Note 7 är den första nya Note-telefonen i Sverige på två år. För Galaxy S7-användare finns det dock inte så många saker som skiljer Galaxy Note 7 från vårens flaggskepp. Den nya modellen användare samma kamera och har till stor del samma inre som telefonerna i Galaxy S7-serien. Med Galaxy S7-seriens imponerande framgångar i Svenska smartphoneguiden är detta dock nödvändigtvis ingen nackdel.

galaxy note 7 penna coh baksida

Irisläsare och rundad skärm med HDR

Det finns dock ett fåtal noterbara nyheter i Galaxy Note 7. En ny skärm sitter på framsidan som givetvis har stöd för den aktiva penna som alltid varit en del av Note-familjens varumärke. På framsidan av telefonen finns också en ny irisläsare som är tänkt att kunna låsa upp telefonen bara genom att läsa av användares ögon.

Galaxy Note Edge lanserades för två år sedan som Samsungs första smartphone som hade en rundad AMOLED-skärm. Sedan dess har Galaxy S-serien ärvt funktionen och nu tar Galaxy Note-serien tillbaka den igen. Galaxy Note 7 är den första Note-telefonen som har en rundad skärm på både höger och vänster sida av skärmen.

Galaxy Note 7 är Samsungs första och en av världens första telefon som har officiellt stöd för HDR-material. Det är oklart exakt vilka HDR-standarder som telefonen har stöd för men den sägs kunna visa HDR-material från bland annat Amazon Instant Video. Det betyder att filmer och TV-serier kan visas med bland annat fler färger och större dynamiskt omfång.

galaxy note 7 undersida usb typ c

Samma inre och samma kamera

Vissa rykten har tidigare pekat på att Galaxy Note 7 skulle bli Samsungs första telefon som har 6 GB RAM-minne. Så är inte fallet. Galaxy Note 7 använder samma Exynos-processor som Galaxy S7 och har samma mängd RAM-minne, 4 GB. När det gäller lagringsutrymme har Samsung dock valt att uppgradera från 32 GB i S7 Edge till 64 GB i Galaxy Note 7.

galaxy note 7 framsida 4

Samsung Galaxy S7-serien har hyllats för sin imponerande kameraprestanda. Galaxy Note 7 erbjuder tyvärr ingen uppgradering när det gäller just kameran eftersom den använder samma kamera som Galaxy S7. Det betyder inte att kameran är dålig, tvärt om, men det är ovanligt att se en ny Note lanseras utan en uppgraderad kamera.

Samsung Galaxy Note 7 kommer att lanseras i Sverige den 2 september för 8 600 kronor i färgerna silver, svart och blå.

Nordichardwares systersajt Surfa är på plats i London för att täcka lanseringen av Galaxy Note 7. Du hittar videon från Surfas hands-on längst upp i detta inlägget.

Note eller vanlig Galaxy
Är du taggad på Samsung Galaxy Note 7 eller är traditionella Galaxy S7-serien mer intressant?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid