Wacom är välkända för sina digitala ritbord som hjälpt allt från tecknare till arkitekter att flytta sig in i den digitala världen. Men när man nu lanserar sin senaste produkt Inkling försöker man binda samman den analoga och digitala världen. Wacom Inkling låter dig nämligen teckna med en kulspetspenna på ett vanligt papper, samtidigt som det du tecknar lagras i digitalt format.

Wacom Inkling består av en specialutvecklad digital kulspetspenna som förutom att den ritar med bläck även läser in alla dina rörelser digitalt. Pennan stödjer 1 024 olika trycknivåer för naturliga linjer och tillsammans med den tillhörande mottagaren kan man spara hundratals teckningar innan man behöver koppla in mottagaren till en dator och konvertera dina alster till digital grafik – i allt från olika resterformat till vektorgrafik.

Den digitala kulspetspennan används i kombination med Inkling-mottagaren som fästs i pappret du ritar på. Aktivera mottagaren och se till att den har fri sikt till pennan och rita på. Man kan till och med skapa olika lager i sina teckningar genom en enkel knapptryckning på mottagaren, något som förenklar omvandlingen till digitala projekt.

Wacom Inkling verkar vara en spännande lösning för dem som fortfarande föredrar att teckna på vanliga pappersark men som samtidigt vill ha friheten att använda sina verk digitalt. Exakt hur väl tekniken fungerar kan vi inte säga, men för dem som känner sig manad att prova kommer Wacom Inkling att lanseras i oktober månad med ett pris på drygt 1 600 kronor inklusive moms.

wacom

wacom2

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments