Western Digital ”Red Plus” är företagets försök till en lösning då man hamnat i något av ett blåsväder efter att företaget smugit in SMR-teknik i sina NAS-hårddiskar mer eller mindre utan att klargöra detta till konsumenter.

Western Digital har hamnat i trubbel efter att det uppdagats hur tillverkaren smugit in Shingled Magnetic Recording (SMR)-teknik i hårddiskar menade för NAS-användning. Något många inte tagit allt för väl.

SMR-hårddiskar presterar väl när det kommer till belastningar med inte allt för mycket data som ska lagras och lagom mycket tid mellan gångerna de belastas. Detta har fått många som söker NAS-hårddiskar för stora regelbundna dataförfrågningar att söka sig till hårddiskar baserade på Conventional Magnetic Recording (CMR)-teknik istället. Inte helt förvånansvärt har det då blir en del kalabalik när den ”sämre” tekniken börjat dyka upp i hårddiskar som marknadsförs för NAS-användning.

Western Digital hoppas nu ha kommit på en lösning till det hela. De hårddiskar som nyttjar SMR-teknik kommer att förbli under produktnamnet ”WD Red” medans de CMR-baserade hårddiskarna ny flyttas till en ny produktserie kallad ”Red Plus”.

 

De existerande SMR-hårddiskarna och de CMR-hårddiskar som numera går under Red Plus-namnet kommer alla att behålla sina tidigare modellnummer. Dock hoppas Western Digital att det nu ska bli lättare för konsumenter att välja den typ av hårddisk som för deras ändamål.

Huruvida denna introduktion av Red Plus-serien kommer att lätta på de potentiella rättsliga problem Western Digital kan ställas inför återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid