Western Digital går från klarhet till klarhet på hårddiskmarknaden och skeppar numera flest mekaniska hårddiskar i världen, före största konkurrenten Seagate. Men även om man redan gjort ett första intåg på SSD-marknaden är man inte helt övertygad om den nya tekniken utan lägger större tro till Hybrid Hårddiskar, något Seagate redan satsar på.

WD har samma grundtanke som Seagate och menar att dagens SSD-teknik fortfarande är för dyr för den breda massan och att man istället för att förse datorer med antingen en utrymmessnål SSD eller två lagringsenheter bör föra samman de två teknikerna i en enhet.

Seagate har redan lanserat sin första hybridhårddisk i form av Momentus XT, en mekanisk hårddisk som parar upp till 500GB lagringsutrymme med 4GB SLC NAND-flashminne. Flashminnet blir något av en större minnescache som lagrar frekvent använd data och snabbar upp bland uppstart av både dator och applikationer.

”We also continue to evaluate the opportunity to combine rotating magnetic storage with flash into hybrid solutions. […] [At present] we look at client environment and look at what might be an attractive offering that combine the best of both worlds in terms of the performance of solid state with the capacity of rotating media, […] which [would] provide an accessible price point,”

Huruvida WD lanserar sina egna hybridhårddiskar är oklart idag, men man berättade nyligen i ett konferenssamtal att man undersöker tekniken och kommer att följa den väg man anser att konsumenterna går. 

Källa: SeekingAlpha via X-bit Labs

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedWingmanTempelImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Själv tror jag SSD är här för att stanna, skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till en mekanisk systemdisk. Och jag hade redan flera diskar i datorn som stannade kvar för lagring.

//Jimmy

Tempel
Medlem
Tempel

Känns som den här typen av diskar är för OEM-burkar. Så att datorerna i elladorna kan kryssa i SSD fast det egentligen handlar om en fet icke-flyktig cache, vilket iofs är trevligt då det inte hänt så mycket på den fronten trots att diskarna blivit många ggr större så har cachen knappt ökat alls.

Fantoon
Medlem
Fantoon

[quote name=”Imlal”]Själv tror jag SSD är här för att stanna, skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till en mekanisk systemdisk. Och jag hade redan flera diskar i datorn som stannade kvar för lagring.

//Jimmy[/quote]

SSD är här för att stanna. Med det sagt vill jag ändå poängtera att jag ser positivt på ”alternativ”.