Den stora maj 2020-uppdateringen till operativsystemet Windows 10 som tar har nu börjat rullas ut successivt till plattformens användare och Microsoft har detaljerat de stora nyheterna för den nya versionen.

Nästa stora uppdatering till Windows 10 har nu börjat rullas ut internationellt. Uppdateringen som kallas ”maj 2020-uppdateringen” kommer som andra stora uppdateringar till operativsystemet att skickas ut successivt under en period. Däremot finns det möjlighet för den ivrige att manuellt använda sig av Windows uppdateringsverktyg för att hämta hem och installera den nya versionen direkt.

I sitt senaste blogginlägg för uppdateringen detaljerar Microsoft några av de stora nyheterna i den senaste versionen. Bland annat ska det nu bli lättare att para ihop Bluetooth-kompatibla enheter med Windows 10-datorer. Det ska även bli enklare att logga in på Microsoft-konton med hjälp av Windows Hello, fingeravtryck eller PIN-koder. Microsoft har även gjort fler ”kaomojis” tillgängliga direkt via Windows emoji-tangentbord i ett försök att få användare att ha mer kul i operativsystemet.

Annons

Virtuella skrivbord och spelegenskaper

Utöver de tidigare nämnda nyheterna i uppdateringen som mer eller mindre siktar in sig på att göra operativsystemet mer användarvänligt kommer även ett par nyheter sett till rena funktioner.

Här handlar det bland annat om möjligheten för användare av virtuella skrivbord att faktiskt kunna döpa sina olika skrivbord. Istället för att ha ”Skrivbord 1” och ”Skrivbord 2” blir det nu möjligt att själv döpa sina virtuella skrivbord till något mer kreativt.

Maj 2020-uppdateringen kommer även med introduktionen av DirecrX 12 Ultimate. Detta är Microsofts stora tillägg till gränssnittet DirectX 12 och är ett samlingsnamn för spelfokuserade tekniker som till exempel raytracing.

Annons

Uppdateringen kommer även tillåta användare att lägga till applikationer från tredjepartsutvecklare på Xbox Game Bar. Med detta får användare möjligheten att själva bestämma hur deras spelmeny ska se ut.

Förbättringar till existerande applikationer

Microsofts egen webbläsare Edge har nu uppdaterats för att erbjuda upp till 27 procent lägre minnesanvändning. Detta kommer dock att variera beroende på hur användare själva använder och utformar funktionerna i Edge.

En annan funktion som kan bli användbar för många är att applikationen Kalkylatorn nu kan ställas in till att alltid vara den applikation som ligger över för användare. Detta istället för att behöva flytta runt fönster som ett slags virtuellt plockepinn för att få en smidig upplevelse när sifferarbete krävs.

Annons

Microsoft har även tagit sig friheten att med maj 2020-uppdateringen fräscha upp Anteckningar. Här har funktioner som hitta/ersätt, inzoomning på text och nya sätt att se om det nuvarande dokumentet har osparade ändringar.

Detta och mycket mer är vad som utgör maj 2020-uppdateringen för Windows 10.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid