Många går och väntar på Microsofts dubbelskärmade Surface-enheter och det kommande operativsystemet Windows 10X designat för just sådana lösningar. Dock hävdas det nu att inga enheter med operativsystemet kommer att dyka upp under 2020 som tidigare tänkt.

Under förra året avtäckte Microsoft två kommande enheter ur deras produktserie Surface. Dessa går under namnet Surface Duo och Surface Neo och kommer utrustade med dubbla bildskärmar och den sistnämnda med ett nytt operativsystem vid namn Windows 10X. Detta operativsystem såg till en början ut att vara designat just för enheter med dubbla bildskärmar. Senare har det dock börjat se ut som att det kan komma att bli mycket mer än vi tidigare trott.

Trots detta hävdar nu en rapport från ZDNet att vi inte kommer att få se några enheter med operativsystemet lanseras i år. Hemsidans källor ska ha nämnt hur Microsofts Panos Panay meddelat sitt team under gårdagen att fokus ligger annanstans just nu.

Under dessa tider med den rådande pandemin ska Microsoft ha skiftat tillbaka sitt fokus till enheter med en bildskärm och virtualisering. Detta istället för att pusha extra på att nya, otestade och innovativa produkter ska hamna i framkant internt. Resultaten av detta blir då att Surface Neo och även enheter från tredjepart tänkta att lanseras med Windows 10X inte kommer att dyka upp under år 2020 om rapporten stämmer.

Således sägs Microsoft istället prioritera att få ut Windows 10X till enheter med endast en bildskärm. Något som kan hjälpa företaget att nå sitt ”kompletta ekosystem” det har strävat efter under en längre tid. Även den Android-baserade Surface Duo hävdas av ZDNet bli försenad till någon gång bortom årets julhandel.

Huruvida denna rapport visar sig stämma återstår att se. Informationen rekommenderas således tas med en nypa salt. Microsoft har tidigare lagt ökat fokus under dessa coronatider på buggfixande och dylika uppdateringar till dagens Windows 10 istället för att skicka ut uppdateringar med nya funktioner. En strategi som då kan komma att gälla för flera områden inom företaget då allt fler arbetar hemifrån just nu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid