Nyligen ryktades det att Microsoft hade lagt sitt kommande operativsystem Windows 10X på hyllan. Ett rykte som av Microsoft nu har bekräftats vara sant.

Microsoft har under en tid haft en nyversion av operativsystemet Windows 10 på väg. Operativsystemet skulle gå under namnet Windows 10X och lanseras vid sidan av Microsofts Surface Neo och dess dubbla bildskärmar. Målet med operativsystemet var att bygga en mer lättviktsversion av Windows 10 som kunde driva de nya mobila enheterna.

Nyligen kom det dock en rapport om att Microsoft valt att lägga utvecklingen av sitt nya operativsystem på is. Rapporter som inte kommer direkt från tillverkare eller utvecklare är dock inte alltid garanterade att vara sanna. Nu har Microsoft däremot själva bekräftat att man valt att avbryta utvecklingen av operativsystemet.

Windows 10X som till en början var tänkt att lanseras någon gång under 2021 går således en högst oklar framtid till mötes. Microsoft har inte sagt att projektet dödsdömts helt och hållet men att man nu valt att avsluta den aktiva utvecklingen. Företaget nämner däremot att delar från operativsystemet och det man lärt sig under utvecklingen kommer att påverka existerande Windows-produkter. Till exempel förbättrad röst-till-text och mer utvecklat och modernt touch-tangentbord för Windows 10.

Just nu är det dock endast upp till spekulation när det kommer till huruvida 10X kommer att göra någon form av comeback eller ej. Detsamma gäller även vilka ytterligare funktioner och idéer som framkommit under utvecklingen som faktiskt kommer hitta sin väg till existerande Windows 10.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid