Samtidigt som Microsoft spikade det officiella lanseringsdatumet för Windows 11 framgår det även att stöd för Android-appar inte kommer att finnas från början.

Microsoft har bekräftat att operativsystemet Windows 11 kommer att lanseras officiellt den 5 oktober. Sedan tidigare är det även känt att det kommande operativsystemet kommer att integreras med stöd för applikationer utvecklade för Android. Detta är dock inte något som kommer att vara tillgängligt den 5 oktober.

I ett inlägg på Windows-bloggen förklarade Microsofts Aaron Woodman att företaget ser fram emot att integrera Android-stöd i Windows 11. Det kommer däremot att hända vid ett senare tillfälle och ”under de kommande månaderna” kommer man att göra förhandstittar på stödet tillgängligt för Windows Insider-program.

Exakt hur lång tid Microsoft förväntar sig att de ytterligare testerna av Android-stödet kommer att ta framgår inte i bloggen. Då Windows 11 lanseras den 5 oktober är det däremot inte helt omöjligt att vi kommer behöva vänta till någon gång under början av nästa år innan app-stödet integreras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt-Arne Johansson
Bengt-Arne Johansson
2 Årtal sedan

Har inte följt turerna kring stödet för Android appar i Windows 11, men är där inte en del praktiska hinder gällande funktion för en del appar?
För att inte säga Googles goodwill (eller icke goodwill) gällande specifika goggle funktioner som app butiken Play, Maps m.m..