Med Windows 11 vill Microsoft ”göra teknik lugnare” genom att inkludera en helt annat uppsättning systemljud när operativsystemet körs i sitt mörka läge.

Det är inte bara visuell design som fått fokus under utvecklingen av operativsystemet Windows 11. Microsoft har i ett uttalande till BleepingComputer bekräftat att man stöpt upp ljudlandskapet jämfört med dagens operativsystem. Medans Microsoft beskriver ljuden i Windows 10 som ”skarpa” ska man ha tagit sig tiden att utveckla nya ljud som ska vara mer rundade för Windows 11.

När mörkt läge används i det nya operativsystemet kommer ljud som notifikationer för inkommande mejl och dylikt ha en ”rundare våglängd” och vara mer avslappnade. Något Microsoft menar ska öka produktivitet genom att få en mer genomgående upplevelse beroende på vilket läge du använder. Ljuden i ljust läge kommer dock vara skarpare och ljusare likt tidigare operativsystem.

BleepingComputer erbjuder även en rad olika notisljud från både ljust och mörkt läge i det nya operativsystemet. Ljuden för mörkt läge är uppenbart mer dämpade och verkar ha en generellt lägre ljudnivå än ljuden för ljust läge. Huruvida dessa kommer att falla folk i smaken är upp till var och en.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid