Microsofts ryktade operativsystem Windows 11 påstås ha läckt ut på internet och de skärmdumpar som nu sprids visar rundade hörn, ett nytt aktivitetsfält och dylika designförändringar.

Operativsystemet Windows 11 är inte officiellt avtäckt eller bekräftat ännu. Den 24 juni ska Microsoft hålla ett event där operativsystemet förväntas visas upp för första gången. Redan nu kan vi ha fått en rejäl djupdykning i nästa Windows-upplagas designspråk.

Utifrån de skärmdumpar hemsidan The Verge har delat syns det klart och tydligt hur Microsoft tagit inspiration från numera nedlagda Windows 10X. Skärmdumparna visar rundade hörn på öppna fönster och nya designer för ikonerna på aktivitetsfältet. Ikoner som numera ska kunna placeras i mitten av skärmen. Oroa er inte, det ska vara möjligt att flytta dessa tillbaka till vänsterkanten.

Windows 11 ska även inkludera möjligheten att med några knapptryck förflytta öppna fönster till specifika delar av bildskärmen. Till exempel att få ett fönster att ta upp halva skärmen, en kvadrat eller mixa och matcha mellan de två alternativen beroende på vad man behöver ha koll på samtidigt.

Microsoft sägs också ta tillbaka Widgets med Windows 11. Dock ska den läckta upplagan av operativsystemet sakna merparten av dessa. Detta då det rör sig om en tidig version av operativsystemet och inte den slutgiltiga versionen som kommer att hitta sin väg till konsumenter.

Windows 11 påstås även bli startskottet för en uppdaterad Windows-butik. Kanske inte så mycket rent estetiskt men Microsoft ska ha öppnat upp sin butik för utvecklare att skicka in alla former av Windows-applikationer. Till exempel webbläsare som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Värt att påpeka ännu en gång är att om dessa skärmdumpar faktiskt visar sig härstamma från Windows 11 ska det även röra sig om en tidig upplaga. Således kan designval och funktioner ha förändrats eller tagits bort helt och hållet. Microsofts evenemang den 24 juni ger oss förhoppningsvis lite mer konkret information angående Windows nästa anhalt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid