Nya uppgifter pekar mot att Microsoft kan komma att sätta krav hos OEM-tillverkare på att Windows 11 installeras på SSD-diskar från och med nästa år.

Trots att SSD-diskar blivit vardagsmat är den mekaniska hårddisken inte ett dött format på långa vägar. Färdigbyggda datorer framförallt brukar ofta mekaniska hårddiskar för att erbjuda mer lagringskapacitet till ett lägre pris. Detta kan komma att ändras till viss del under nästa år med datorer som kommer med Windows 11 förinstallerat.

En ny rapport från Trendfocus menar att Microsoft just nu för en konversation med OEM-partners där målet är att helt gå över till SSD-diskar som lagringsenheter för Windows 11. Microsoft ska även ha sett en deadline för övergången till 2023 men diskussioner om att flytta den till år 2024 sägs även hållas.

Skulle Microsofts påstådda krav gå igenom återstår det helt enkelt att se hur pass det faktiskt skulle kunna påverka marknaden för färdigbyggda datorer. SSD-enheter har blivit allt billigare och systemkraven för Windows 11 listas med 64 GB ledigt lagringsutrymme. En SSD-enhet som mer eller mindre endast möter detta storlekskrav skulle förmodligen inte lägga till allt för många kronor på prislappen för en OEM-dator.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid