Microsoft presenterar Windows 365 som en molntjänst för Windows. Den ska ge tillgång till en Windows-dator som är enkel att administrera för att göra jobb hemifrån lite enklare.

Med molnbaserade speltjänster från flera stora teknikbolag är det kanske inte överraskande att molnbaserad produktivitet nu ser ut att bli en större grej. Microsoft presenterar Windows 365 som ett sätt för främst företag och organisationer att enkelt driva virtuella Windows-datorer i molnet.

Windows i molnet – enklare

Windows 365 är ett nytt namn för en tjänst som bara är delvis ny. Den baseras nämligen på Azure Virtual Desktop (AVD) som har erbjudit molnbaserade lösningar för virtuella datorer sedan tidigare. Nyheten med Windows 365 ska vara att systemet är betydligt enklare att administrera och använda. I en intervju med Engadget berättade Windows 365-chefen Scott Manchester att 80 procent av användare av AVD tog hjälp av ytterligare tjänster för att administrera sina molnbaserade datorer. Windows 365 ska täcka det behovet.

Windows 365 är kort sagt en enkel virtuell maskin i molnet. När tjänsten lanseras den 2 augusti, kommer den att drivas av Windows 10. Den kan konfigureras med upp till åtta virtuella processorkärnor, 16 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme. Vid ett senare tillfälle vill Microsoft dessutom erbjuda dedikerade grafikkretsar, som inte erbjuds vid lansering. Användare ansluter till den virtuella maskinen genom en webbläsare eller med Windows Fjärrskrivbord.

För hemmajobbet

Syftet med de molnbaserade maskinerna ska vara flerfaldiga. För det första ska det kunna minska kraven på den hårdvara som en organisation måste ha på plats. För det andra ska det göra maskinerna enklare att administrera, uppdatera och hålla säkra. Slutligen ska det vara en bra lösning för användare med flera datorer. Det ska till exempel göra det enkelt att ha tillgång till samma data oberoende på om en anställd jobbar från kontoret eller hemifrån.

Windows 365 är inte tänkt att vara en konsumentprodukt, till en början. Lanseringen för företag sker i alla fall den 2 augusti för ett ännu okänt pris. Vi vet inte ens vilken ekonomisk modell som Microsoft kommer att välja för den nya tjänsten. Precis som med molnbaserade speltjänster, kan vi dock vara säkra på att en bra Internet-uppkoppling kommer att vara ett krav.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid