Datorer med Windows 8 förinstallerat har funnits för försäljning lite mer än tre veckor och den stora frågan är hur försäljningen sett ut? Det saknas officiella uppgifter men enligt sidan Supersite for Windows ska försäljningen internt ses som en besvikelse.

Microsoft hade hoppats på att Windows 8 skulle hjälpa den haltande persondatormarknaden på traven, men så ser det inte ut att vara fallet – i alla fall inledningsvis. Försäljningen av Winodows 8-datorer ska vara ”långt under Microsofts interna prognoser” och beskrivs internt som ”en besvikelse”. Vi rapporterade för en tid sedan om att Microsoft sålt ett högt antal Windows 8-licenser, men dagens nyhet handlar alltså om datorer som kommer med det nya operativsystemet förinstallerat.

Den dåliga försäljningen ska kunna bero på flera faktorer. Två av dessa är den rådande världsekonomin och det nya gränssnittet i Windows 8, Metro Modern, som är en stor återställning bland konsumenter. Företaget ska även skylla på sina tillverkarpartners som enligt Microsoft tagit fram ”svaga produkter”. Vi ställer oss frågande till det sista påståendet då de flesta intressanta konverterbara datorerna ännu inte kommit ut på butikshyllorna.


Relaterade artiklar:

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
BaxtexTidsdjuretflopperhasseb64ns Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Inte förvånande om det är sant. Finns säkert många som inte kan hantera”nya” Windows som det ser ut. Inte ens jag kan det när jag testade det nyligen och ändå så är det tredje gången jag testar systemet. Det fungerar inte som jag vill helt enkelt. Jag vet knappt inte hur man stänger av apparna när man en gång startat dem då det inte finns nåt X i ena hörnet eller nån [Avsluta] knapp. Jag hoppas faktiskt att det blir ett fail i försäljningen så att MS återgår till ordningen för oss som är vana med det gamla utseendet

IgelQott
Gäst
IgelQott

Jag hoppas vi kan välja bort ”Modern UI” i framtiden som ett resultat för dålig försäljning.

Kör win 8 på platta, fungerar klockrent även om jag stör mig på lite saker. Men jag hatar att köra det på min stationära, så får köra win 7 där fortfarande.

Förstår tänket med samma gränssnitt oavsätt plattform, men det fungerar inte i praktiken. Ypperligt exempel där en idé implementeras utan ordentlig testning eller tanke.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är väl ingen tvekan att M$ försöker använda Windows 8 som hävstång för deras mobila satsning. Lär sig folk använda det på PC så är det så mycket enklare att använda det sen på en mobil. Med sin defacto monopolställning på PC så utnyttjar dom den positionen för att tvinga folk lära sig deras mobilgränsnitt. Givetvis är det en korrekt marknadsanalys att göra så men det suger likförbannat.

Ateist
Gäst
Ateist

Precis som IgelQott skriver så är idéen med samma GUI hedervärt men i denna form är den helt enkelt för dåligt implementerat.På mobila sidan använder man fingrar på hemmaburkar är det mus och tangentbord som gäller och det sitter i märgen.Att då bara köra över överväldigande majoriteten av sina användare och tvinga dessa ”glömma” och börja om även därhemma är inte särskilt klokt och även om Microsoft är stora tror jag att ,am kommer ge efter och vi kommer få ett val i framtiden om man vill ha Modern GUI eller Startknappen.Själv vägrar jag ta i Win 8 ens med… Läs hela »

ns
Gäst
ns

Jag tror det är för stort fokus på surfplattor. Arbetsstationer kommer aldrig att ersättas av surfplattor. Det kommer alltid att finnas de som behöver en normal dator med ett normalt GUI som man kan jobba effektivt med.

Någon som kommer ihåg NC-fiaskot år 1996?

hasseb64
Medlem
hasseb64

Win8 är helt rätt i medellångt perspektiv där WP8 och Win8 efterföljare är samma kod. Vi går mot fullständig mobilitet där MS har en bra chans att lyckas, lite ovant just nu bara.

flopper
Medlem
flopper

tycker windows 8 är jättebra.
🙂
mer flexibelt, snabbare och med mer funktioner.

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

MS kan väll vika sig och släppa en Desktop version med retro GUI för oss åldringar.

Plattor är just inge kul att modda och mecka med om man inte är van med pincett och mikroskop.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Tycker Windows 8 fungerar utmärkt när man installerat Classic shell, vilket tar tillbaka startknappen (med mycket valmöjligheter) inaktiverar alla ”hörnen” och tar en direkt in på Skrivbordet utan tjafs. Aldrig haft en snabbare burk och med Classic shell är det precis som Windows 7.