Microsofts kommande uppgraderingsprogram för nya operativsystemet Windows 8 har nu läckt ut på nätet. Det står klart att mjukvarujätten denna gång kommer ta betalt för uppgraderingar, även från de kunder som köper Windows 7-system kort innan lanseringen, men prislappen är låg.

Motsvarande 150 svenska kronor ska det kosta att uppgradera sin PC från Windows 7 till Windows 8 Pro om man köpt en dator med Windows 7 och tillhörande uppgraderingskupong senast under juni månad. De konsumenter som köper en dator med Windows 7 innan juni månad, eller helt enkelt inte får någon uppgraderingskupong med i paketet får betala fullpris om man vill uppgradera till Microsofts nästa generation av Windows.

Uppgraderingssystemet skiljer sig således mot hur Microsoft hanterade lanseringen av Windows 7 där man tillät gratis uppgraderingar för dem som köpt datorer med Windows Vista månaderna innan lanseringen av deras nya operativsystem. Då var samtidigt Microsoft i ett annat läge där man fått stor kritik för just Windows Vista och företaget var i behov av en lyckad lansering av sitt nya operativsystem.

Annons

win8upgradeoffer

Samtidigt kommer Microsoft att tillhandahålla endast två versioner av Windows 8 för x86-baserade system, vilket är en uppfriskande förändring mot lanseringen av Windows 7 där de olika versionerna av operativsystemet gjorde många konsumenter förvillade. Positivt är också att de konsumenter som köper Windows 7 Home Basic och uppåt kommer att uppgraderas till Windows 8 Pro – den mest heltäckande av de två versionerna.

Enligt Paul Thurrott ska uppgraderingskampanjen starta den 2 juni och bör dyka upp i samband med att Microsoft rullar ut sin sista testutgåva av Windows 8, deras Release Preview. Den fullskaliga lanseringen av Windows 8 är ännu inte helt spikad men kommer att ske någon gång under andra halvåret 2012.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Viking1962n0pax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Kaleid

Skulle inte ens byta ”upp” mig om det var gratis.

n0pax
Medlem
n0pax

Blir nog bra när windows 9 kommer : )

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”n0pax”]Blir nog bra när windows 9 kommer : )[/quote]

Eller ännu värre. Jag har en känsla att MS inte tänker ändra alltför mycket. Det gjorde dom ju inte mellan Vista och Windows 7