Hybrider är på modet med Windows 8 och vi vet sedan tidigare att Lenovo har flera spännande nyheter på gång. Nu listas deras kommande Ideapad Lynx på den amerikanska marknaden med ett pris som ser ut att ligga i linje med de flesta andra Windows 8-plattorna.

Lenovo Ideapad Lynx är en av de sista hybridmodellerna som ska lanseras från företaget – i alla fall av de vi känner till idag. Surfplattan kommer med en 11,6-tumsskärm med IPS-panel och upplösningen 1 366 x 768. Hjärtat i datorn är Intel Z2760 som kommer med dubbla Atom-kärnor på 1,5 gigahertz, turboläge på 1,8 gigahertz och grafikdelen Powervr SGX545 uppskruvad till 533 megahertz. Slutligen hittar vi 2 gigabyte RAM-minne och lagringsminne på antingen 32 eller 64 gigabyte.

Vidare till anslutningarna hittar vi en Micro USB 2.0, en Micro HDMI och en MicroSD-kortläsare. Med dockningsstationen som har både ett tangentbord, pekplatta och inbyggt batteri så utökas anslutningarna med två fullstora USB 2.0 samt ett Kensingtonlås. Tillsammans med dockningsstationen ska batteritiden ligga på upp till 16 timmar vilket är samma värde som Asus specificerar sin Vivotab RT med dockning till. Nu ska surfplattan gå att förbeställa i USA med ett pris på 599 dollar och med dockningsstationen blir det ytterligare 149 dollar.

Annons

NordicHardware hade för en tid sedan chansen att klämma på ett av väldigt få exemplar av Ideapad Lynx. Själva surfplattan var ett handbyggt ingenjörsexemplar så hur den kändes tänker vi inte gå in på av självklara skäl. Tangentbordet kändes i alla fall bra och påminner mycket om deras slimmade datorer i Thinkpad-serien. Medan Ideapad Lynx ser ut att bli lanserad på den amerikanska marknaden någon gång i december, så kan vi vänta oss modellen någon gång under det första kvartalet 2013 i Sverige.


Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid