Microsofts senaste förhandstitt av Windows 10 inkluderar även en förhandstitt på funktionen Auto HDR som nu kommer att ta klivet från senaste generationens Xbox över till Windows PC.

Microsoft har börjat skicka ut en ny Insider-version av Windows 10 till deltagare i programmet. Denna version inkluderar bland annat en teknik i form av Auto HDR som nu börjat hitta sin väg över från Xbox Series-konsolerna. En teknik vars namn avslöjar i princip exakt vad det handlar om.

Funktionen kommer att kräva en relativt modern datorn samt en HDR-kompatibel bildskärm. Användare kan enkelt se om de kommer att kunna nyttja funktionen i framtiden genom Windows-inställningarna för just bildskärmsfärger. Är det möjligt att aktivera HDR i dagsläget på en dator kommer denna även vara kompatibel med Auto HDR när det väl hittar sin väg till samtliga Windows-användare.

Huruvida funktionen kommer att kunna komma i närheten av annan HDR-teknik återstår att se. Microsoft använder sig av algoritmer för att scanna av bildrutor, välja ut de områden som går att förbättra och sedan applicera denna HDR-teknik. Den stora skillnaden här är att HDR-funktionalitet kommer till speltitlar som inte nödvändigtvis har några sådana funktioner implementerade.

Nedanstående bild är tagen från speltiteln Gears 5 där Microsoft jämför hur spelets HDR-funktionalitet, Auto HDR och inte HDR alls skiljer sig från varandra. Vi kan se att spelets faktiska HDR till synes påverkar fler och större områden och även är mer aggressivt när det kommer till de förändringar som sker i bildrutan. Microsofts automatiserade upplaga ser dock ut att göra ett bra jobb för en funktion som sedan kommer kunna appliceras på ett förhoppningsvis stort antal speltitlar.

Exakt när Auto HDR kommer bli tillgängligt för gemene Windows-användare återstår att se. I dagsläget rör det sig endast om en slags förhandstitt och testkörning av funktionen inuti Windows 10. Hur länge vi kommer behöva vänta till den är implementerad för alla kan ändras beroende på återkoppling och hur mycket Microsoft måste finjustera tekniken för PC.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid