En dold egenskap i en Insider upplaga av kommande Windows 10 version 21313 har grävts fram och pekar mot att vi får mer detaljerad användbar statistik över batterianvändningen senare i år.

Nyligen släppte Microsoft den senaste förhandstitten på en kommande uppdatering till operativsystemet Windows 10 för medlemmar av deras Insider-program. Inuti uppdateringen som tar operativsystemet till version 21313 har nya egenskaper för den som använder en bärbar dator med operativsystemet hittats.

De nya egenskaperna kommer i form av mycket mer detaljerad statistik över batterianvändningen som ger användare en bättre överblick av batteridränaget. Antingen över de senaste 24 timmarna eller över de senaste sju dagarna.

De nya funktionerna är av någon anledning dolda i den senaste förhandstitten av version 21313. Användare som vill testa funktionerna måste således aktivera den nya batteriövervakningen manuellt. Sedan vänta på att tillräckligt mycket information samlas in för att operativsystemet ska kunna rapportera om batterianvändningen.

Estetisk uppdatering i höst

Microsoft kommer även implementera uppdaterad grafik för operativsystemets menyer med den stora uppdateringen som förväntas komma under oktober månad. Denna uppdatering till operativsystemets utseende går under namnet Sun Valley och sägs bli en ganska omfattande uppdatering.

Sun Valley kommer använda sig av Microsofts ”Fluent Design”-stil och erbjuda mer ”flytande” menyer med rundade hörn för en mer stilren, modern känsla. Exakt hur menyerna kommer att se ut framåt årets senare månader återstår att se då det endast finns påstådda läckor och konceptbilder från tredjepart att gå efter. Förhoppningsvis får vi se mer av vad Microsoft planerar för framtiden för Windows 10 inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid