Microsoft har under de år man utvecklat sitt Windows Home Server operativsystem haft ett par tunga partners som hjälpt företaget komma ut på marknaden. Hewlett Packard har vart den kanske största och viktigaste aktören för Microsoft och när du HP meddelar att man avslutar sitt WHS-program spär det endast på de dåliga nyheterna för Microsoft.

Efter att mjukvaruföretaget för någon vecka sedan avslöjade att man skrotar Drive Extender-funktionaliteten i andra generationens Windows Home Server operativsystem blev det ramaskri på WHS-communityn. Drive Extender och dess gemensamma lagringspool ansågs som en av de få funktioner som särskilde Windows Home Server mot andra nätverksanslutna lagringslösningar.

Nu meddelar alltså HP att man stänger ner sin utveckling av WHS-system, vilket är ytterligare ett mycket tungt avbräck för Microsoft som redan hamnat i onåd med konsumenterna inför nästa års lansering av Windows Home Server Vail. HP ger ingen konkret anledning till varför man drar sig ur WHS-marknaden, men beskedet har troligtvis tagits tidigare än Microsofts tillkännagivande om Drive Extender.

HP kommer att ge full support på nuvarande WHS-lösningar, men utvecklingsmässigt kommer företaget flytta sitt WHS-team till WebOS-avdelningen som ska jobba på nya mobila operativsystem. I form av extern lagring väntas HP istället satsa på mer traditionella NAS-enheter där tillverkaren börjat sälja Drobo-enheter från företaget Data Robotics.

Microsoft har nu både uppförsbacke och motvind att arbeta i inför lanseringen av Windows Home Server Vail. Vi hoppas att man lyckas få till en konsumentvänlig lagringslösning som varit WHS-plattformens mantra, men med den senaste tidens motgångar ser det något oroväckande ut.

Källa: MediaSmartServer.net

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Birksrmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rmd
Medlem

Det kan inte gå bättre för microsoft-motståndare som mig själv i dagsläget. Microsoft för ett mycket hårt krig där man specialiserat sig på att skita sig själv i foten (och ibland i benet).

Nu när whs förmodligen kommer tappa anhängare så finns all tid i världen för folk att testa FreeNAS, Openfiler och andra gratis och bättre alternativ.

Har MS gått samma kurs som ”Svensk kassaservice” en gång i tiden? Dom blev sämmre och sämmre samtidigt som dom blev otrevligare mot kunderna för att sen kunna gå i graven. Något verkar lurt 😉

Birks
Medlem
Birks

[quote name=”rmd”]Det kan inte gå bättre för microsoft-motståndare som mig själv i dagsläget. Microsoft för ett mycket hårt krig där man specialiserat sig på att skita sig själv i foten (och ibland i benet).[/quote]

anar att det är rännsketan som satt in och ja det är nog svårt att ”skita” sig på foten utan att benet får sig en dos 😉