Apple har nu bestämt datumen som WWDC 2023 kommer hållas under. I juni blir det dags för Apples onlinebaserade event där deras omtalade VR/AR-headset äntligen kan komma att avtäckas.

Den som vill hänga med och se vad Apple har planerat för WWDC 2023 bör ta och skriva in 5 juni till 9 juni i sin kalender. Apple har nu bekräftat att evenemanget kommer hållas under dessa datum och även i år blir det ett onlinebaserat sådant. Däremot kommer en ”speciell upplevelse” erbjudas till utvecklare och studenter som närvarar vid Apple Park den 5 juni. Exakt vad detta innebär har dock inte bekräftats.

I skrivande stund är det oklart vad Apple kommer att visa upp vid årets WWDC. Däremot har det gång på gång ryktats att företaget till slut kommer avtäcka sitt VR/AR-headset som figurerat i rykten de senaste åren. Vi har tidigare hört att Apple har stort tryck på sig från investerare att avtäcka headsetet. Det kan även argumenteras att Apples pressbild för WWDC 2023 påminner om en lins för ett VR-headset.

Inte mycket är känt om Apples VR/AR-headset. Tidigare rykten har menat att namnet kan komma att bli Reality Pro eller Reality One. De interna bildskärmarna hävdas komma med 4K-upplösning och inga handkontroller sägs behövas tack vare kroppsspårning och Siri-stöd.

apple vr banner

Headsetet tros inte heller bli någon slags utmanare till enheter som Meta Quest 2. Prislappen har tidigare spekulerats landa på omkring 3 000 dollar vilket innebär att det blir en enhet som riktar sig helt till utvecklare och professionella användare. Hur väl något av dessa tidigare rykten faktiskt stämmer återstår dock att se. Apple har som tidigare nämnt lyckats hålla locket riktigt tätt och vi har ytterst lite faktisk information om deras VR/AR-headset.

WWDC 2023 kommer i alla fall att gå av stapeln den 5 juni och pågå till och med den 9 juni. Produktlanseringar är inte en helt utesluten sak vid WWDC men det är trots allt inte vad tillställningen egentligen är till för först och främst.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid