Ergonomiska tangentbord är oftast inte så värst spännande, X-Bows siktar på att ändra detta med mekaniska brytare och RGB-belysning.

Nu har Kickstarter-kampanjen för ett tangentbord kallat X-Bows dragit igång. Det är ett team från Kanada som designat tangentbordet som siktar på att leverera maximal ergonomi men ändå vara ett modernt tangentbord.

Gruppen bakom tangentbordet hävdar att man med deras design kan skriva på sitt tangentbord snabbare och under längre tider utan att känna obehag eller riskera skador. Detta demonstreras på deras Kickstarter-sida med hjälp av en serie bilder som förklarar hur den traditionella QWERTY-stilen på tangentbord är föråldrad och uppstod som en lösning på ett problem som gamla skrivmaskiner hade. Något som inte riktigt är ett problem med dagens tangentbord.

Man menar att positionen på handlederna och fingrarna som man får ha när man skriver på ett vanligt tangentbord är onaturlig och att X-Bows löser detta genom att ändra layouten på tangenterna.

X-Bows ger dig valet av olika brytare

X-Bows ska även vara byggt för att hålla länge. Tangentbordets kropp är byggd i plast med en aluminiumplatta på insidan för att reducera svaj i tangentbordet. Tangenterna i sig är tillverkade i ABS-plast och användare får ett val mellan röda, blå, svarta och bruna brytare från Gateron som ska klara upp till 50 miljoner knapptryck. När man gör sin beställning får man även välja om man vill ha Windows eller Apple-ikoner på sina tangenter. Eller om man vill att tangenterna ska vara helt blanka.

X-Bows hänger även på trenden med individuell RGB-belysning för alla tangenter och utvecklarna förser kunder med en egenutvecklad mjukvara för att styra belysningen samt sätta upp macro-kommandon.

X-Bows

Specialdesignat handledsstöd – för en extra peng

Den som vill kan även skjuta till 25 dollar extra, eller cirka 250 svenska kronor, och få ett specialdesignat handledsstöd med sitt tangentbord. Detta kommer att bestå av en kropp i ABS-plast som sedan har tygbeklädda dynor ovanpå sig.

Kampanjen har nått över 50 procent av sitt mål än så länge. De billigaste tangentborden som erbjöds för de riktiga tidiga kunderna är tyvärr slut, men det finns fortfarande ett erbjudande för de inte-riktigt-lika-tidiga kunderna och går på cirka 950 svenska kronor. Med frakt till Sverige så hamnar priset på ungefär 1 100 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ergonomisk rådgivning Stockholm Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ergonomisk rådgivning Stockholm
Gäst
Ergonomisk rådgivning Stockholm

Kul att det gick så bra för detta ergonomiska tangentbord. Hoppas nu att det kommer ut till så många som möjligt!