Lanseringen av den andra generationens Ryzen-processorer och X470-styrkretsen från AMD kryper allt närmare, nu har bilder på moderkort från MSI och Asus i form av ROG Crosshair VII och Gaming Pro Carbon AC hittat ut på nätet.

Två moderkort baserade kring styrkretsen X470 för AMD:s andra generation Ryzen-processorer har nu fastnat på bild. Mer specifikt rör det sig om Asus ROG Crosshair VII och MSI X470 Gaming Pro Carbon AC.

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC

Först ut har vi moderkortet från MSI som behåller samma svarta och silverfärgade design som sin föregångare. Bilderna visar dock att några estetiska punkter har uppdaterats, till exempel moderkortets kylflänsar samt en ökad mängd RGB-belysning.

Kikar man närmare på detaljerna så står det klart att X470 Gaming Pro Carbon är utrustat med två 8-pin EPS-kontakter, till skillnad från föregångaren som hade en enda 8-pin kontakt.

X470-moderkortet kommer med en mindre PCIe x1-anslutning jämfört med den tidigare modellen. Däremot så har det kommande moderkortet utrustats med två extra SATA 3-portar och ett ökat antal strömfaser med en uppsättning på 8 + 4 strömfaser medans X370-moderkortet hade en 8 + 2-uppsättning.

ASUS ROG Crosshair VII

Härnäst har vi Asus flaggskeppsmoderkort ROG Crosshair VII. Här verkar Asus gjort mer diskreta estetiska ändringar än vad MSI gjort för den nya serien.

Vi ser dock att Asus höjt antalet M.2-anslutningar till två, till skillnad från föregångaren som endast hade en. Det nya moderkortet har även sex stycken Sata 3-anslutningar, två mindre än X370-modellen på grund av den extra M.2-anslutningen.

Crosshair VII har även två färre USB-anslutningar än sin föregångare, men moderkortet har istället utrustats med en PS2-anslutning. Moderkortets kylflänsar har genomgått en mindre förändring och strömtillförseln ser enligt bilderna ut att vara densamma som hos X370-modellen.

Både MSI och Asus är bland de företag som kommer att ha X470-baserade moderkort redo för lansering den 19 april då Ryzen 2000-serien lanseras. Dock om dessa specifika moderkort kommer att finnas tillgängliga på lanseringsdagen återstår att se.

Fransk tidning publicerar testresultat för Ryzen 7 2700X

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid