Xbox 360 har från dag ett varit en ganska klumpig och högljudd spelkonsol. Nu verkar det som att Microsoft äntligen gör slag i saken och lanserar en mer slimmad modell av den populära spelkonsolen, samtidigt som man introducerar sin rörelsekänsliga styrteknik Project Natal.

Enligt uppgifterna från spelmässan E3 som går av stapeln under veckan har Project Natal nu döpts om till Kinect och fått en spikad lansering under november månad. Huruvida detta är en global lansering är ännu oklart. Under sitt pressevent innan E3 ville Microsoft inte heller avslöja några prisuppgifter men bilder på det nya kontrollssystemet har i alla fall dykt upp.

Det nya kontrollsystemet väntas lanseras med en ny tunnare modell av Xbox 360 som nu också dykt upp i flashannonser på Internet. Annonserna avslöjar att konsolen just är kompatibel med Kinect samt att den kommer med integrerat WiFi samt en 250GB hårddisk.

Exakta mått och specifikationer för den nya tunna Xbox 360-konsolen är inte avslöjade. Men vi hoppas att man med effektivare kretstillverkning lyckats sänka både temperaturer och ljudnivå jämfört med tidigare generationer av spelkonsolen. 

Källa: Gizmodo, Kotaku

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Andreas GMartin LAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin L
Medlem

Oooh bra nyheter 🙂 Jag har en elite som inte används så flitigt numer, ett natal kan säkerligen ändra på det. Lite causual gaming sådär 🙂 Tror det får bli ett sånt här istället för ett wii faktiskt, om recensionerna blir lovande.

Andreas G
Medlem

Jo Nintendo var verkligen HEEEEEELT ute och cyklade där med rörelsekänsliga kontroller. Herregud vad vet dom om vad spelare ville ha? X-)
Har inte nyhetens behag lagt sig än?

Andreas G
Medlem

Med 10mbit stadsnät känns inte några hemsidor direkt långsamma, men det vore ju absolut något för alla ADSL-användare som inte fått bredband än 😉