Xbox 360 blev som väntat lanserad i en ny mer slimmad modell under Microsofts presskonferens på E3 tidigare i kväll. I slutet av sin presskonferens visade man upp sin helt nya spelkonsol som ska vara tunnare, tystare, få fler funktioner och skeppas för samma pris som dagens Xbox 360 redan nästa vecka.

Exakt vilka mått och specifikationer som den nya slimmade versionen av Xbox 360 kommer att få är oklart. Men enligt Microsoft själva ska den alltså inte bara vara mindre utan även mycket tystare (”whisper quiet”) och förutom en svart pianolack skeppas konsolen med en 250GB hårddisk, integrerad 802.11n WiFi och det för samma riktpris som 120GB modellen av dagens Xbox 360, 299 USD.

Den 250GB stora hårddisken är integrerad i enheten men fortfarande utbytbar genom en enkel lucka på sidan av konsolen. Den nya tunnare konsolen har även integrerat stöd för Kinect, övriga konsoler kräver extern strömförsörjning även om de stödjer den nya tekniken.

Vi kommer att återkomma med mer information om den nya tunnare spelkonsolen men här är några bilder från presseventet under kvällen.

 

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
langAnton KarmehedzukkerAndreas Gthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Det där Project Natal tror jag att jag såg redan för ca. 1 år sedan. Verkar tagit tid för dem att utveckla.

Jacob Hugosson
Medlem

Ingenting går upp mot 100/100 fiber 😛

Andreas G
Medlem

Det är väl under förutsättning att man inte använder DVD-spelaren. Om de ska ha tillräckliga överföringshastigheter för DVD måste de ha dämpat DVD-spelaren något djävulskt. I vilket fall som helst en eloge för att de lyssnar och tar till sig.

Förhoppningsvis kommer de aldrig mer släppa en konsol i vit och grå plast igen heller.

Andreas G
Medlem

Jag hoppas det. Får kanske köpa en sådan där till lillebror 🙂

zukker
Medlem
zukker
lang
Medlem
lang

AntonDe va typ 3-4 år sen 360 hade problem med värme. Nu har dom ju halverat tillverskningsstoreken på både cpu och gpu. Så värmen är ett problem som hör till historien. De första psun hade väl 300watt nånting. Dagens har 95watt, Den slimmodellen kommer ha ännu lägre. Den verkar trevlig. Skönt med äntligen ljudlös med om man får tro de som skrivs. Ang ny konsol så ansåg Microsoft som hade planer på en ny konsol nu efter fem år, istället för en ny konsol lanserar dom Kinetic istället (gamla Natal). Dom ansåg att konsolen har mycket längre levnadslängd än vad… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Själva add-on är på engelska medan XBMC i övrigt är på Svenska pga. WAF. Jag hade gärna kört engelska annars där med.

lang
Medlem
lang

Dämping
Jao dvdn låter när den snurrar.
Dom kanske har lyxakt till det lite och köpt en highend dvd den här gången för 100kr mer 😉 Sen kunde man ju bygga egen dämpning som fick ned dvdns db med 5-8 enheter tror ja. Nått sånt. Så kan vi själva kan väl MS om nån 🙂

Dom har inte ljugit hittills så vi litar på de.