Xbox 360 kommer trots allt med stöd för Stereoskopisk 3D, åtminstone de modeller av konsolen som är utrustade med HDMI-utgångar. Men Microsoft själva kommer inte lägga någon energi på 3D-tekniken i dagsläget då marknaden är för liten.

I ett pressmeddelande avslöjar Microsoft att även om speltitlar som Avatar: The Game och Crysis 2 kommer att stödja 3D på Xbox 360 är detta helt upp till spelutvecklarna. Microsoft själva väntar sig inte lägga någon större energi eller pengar på att utveckla egna 3D-titlar eller riktlinjer för 3D-spel på Xbox 360 under 2010. Anledningen sägs vara analyser för TV-marknaden i USA som säger att på sin höjd 0,5% av alla TV-apparater i USA kommer vara av 3DTV-modell detta året. Ser man tre år framåt i tiden väntas andelen för 3DTV ökat till blygsamma 5%. 

Även om man inte säger det själva är detta en tidsram som med största sannolikhet även skulle innebära att en ny generations spelkonsol är inom räckhåll. Samtidigt som Microsoft gör klart att man står redo att hoppa på 3D-tåget om utvecklingen skulle accelerera och marknaden växer.

Källa: IGN

Relaterat material:
Officiell Xbox 360 Slim forumstråd 


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid